Honsetly Guys , saya seorang yang agak annoying kerana saya seorang yang banyak cakap♥

" Dont walk behind me , i may not lead " " Dont walk front of me , i may not follow " " Just walk beside me and be my friends " Thanks S'hanum

" My heart is like an open book, it depends on how you read me, don't judge me by my cover, look in and discover. I will be your true friend :) "
Thanks Mimie

P/S : jangan lupa check out post post aku yang lama . post aku boleh hilangkan boring tahu ? kalau nak tengok post yang lama , pergi klik dekat blog archive bagi yang tak tahu . Sekian ;D

Tuesday, March 1, 2011

please , think twice before judge someone pals ;)


wow ! yin yang ? ahaha . aku nak terangkan maksud yin yang . nie semua mengikut pandangan aku dan ada juga pndangan orang lain . aku suka pegang prinsip yin yang . there's have a yin in the yang and have a yang in the yin .


yin melambangkan hitam , darkness , evil , jahat or else .
yang plak melambangkan putih , suci , mulia , baik or else .


okay , back to the story . macam aku cakap cakap tadi , there's have a yin in the yang and have a yang in the yin . when yin control your mind , yang in the yin will wake and rise you up and be a good person .


in every yin ada yang . that mean dalam setiap kejahatan , titik hitam dekat hati seseorang tu , ada sesuatu baik , suci dan mulia dalam diri dy . macam gmba kat atas . dalam warna hitam ada sedikit warna putih dalam warna hitam . ia membuktikan bahawa setiap manusia yang teruk sikap luarannyer , ada sikap yang baik dalam dirinyer . cuma kita tak perasan sebab luaran nyer penuh dengan sikap yang tak baik . but i believe , one day orang yang mempunyai sikap yin , dy lah orang yang terbaik dari yang terbaik . macam saya , HAHA ! insyaAllah ;)


in every yang ada yin plak , that mean dalam setiap kebaikan , ada sesuatu evil dalam diri dy . mcm gmba kat atas . dalam warna yang suci , ada sedikit warna hitam dalam warna putih . ia menunjukkan bahawa setiap manusia yang kelihatan nmpk macam baik je , sopan je tapi dalam diri dy ada satu sifat evil , cruel dan lain lain . wow , sikap nie bahaya sebenarnyer kerana ia adalah ' FAKE ' . berbanding dengan yin , yin luaran dy memang durjana tapi dalam ada taman . orang yin jujur dan ada sifat yang baik dalam diri dy walaupon luaran teruk .


got it guys ? okay . aku nak cakap kat sini sebenrnyer jangan nak judge orang daripada luaran sebab kita tak tahu apa yang ada dalam diri dy . ap reason dy jadi jahanam gitu . kita boleh maen cakap cakap , maen gosip gosip sebab kita nmpk luaran dy macam kita nmpk yin . kita boleh cakap yin warna hitam , yin jahat , yin durjana tapi kita perasan tak yang dalam yin tu ada yang yang suci lagi mulia ?


itu laa , kita boleh kata orang macam macam sebab kita hanya ada mata kasar yang boleh tengok luaran atau dalam bahasa om putih ' NAKED EYES ' . cuba kalau kita ada mata yang boleh faham , baca isi hati orang . konfem mulut sorang sorang tertutup rapat punyaa laa . haha , maybe laa tertutup rapat . so , jangan asyik nak dok judge orang kalau kita tak nmpk apa yang ada kat dalam . haha XD


aku tulis pasal post nie sumpah aku takde niat langsung nak sakit hati siapa siapa , nak cakap pasal siapa siapa , or else . kepada ada pihak yang terasa , im so so soryy sorry dari mana mana sudut . harap kita semua belajar laa jangan nak judge orang dari luaran sebab kita nie orang biase . kita boleh tengok luaran je . jangan nak memandai nak sama kan luar dengan dalam . tak semua orang macam tu ;)


Sekian , Terima Kasih <3

No comments:

Post a Comment