Honsetly Guys , saya seorang yang agak annoying kerana saya seorang yang banyak cakap♥

" Dont walk behind me , i may not lead " " Dont walk front of me , i may not follow " " Just walk beside me and be my friends " Thanks S'hanum

" My heart is like an open book, it depends on how you read me, don't judge me by my cover, look in and discover. I will be your true friend :) "
Thanks Mimie

P/S : jangan lupa check out post post aku yang lama . post aku boleh hilangkan boring tahu ? kalau nak tengok post yang lama , pergi klik dekat blog archive bagi yang tak tahu . Sekian ;D

Monday, January 31, 2011

something that i really cherish :)

                                F-R-I-E-N-D-S :)
perkara yang paling kita Hargai , paling Menyeronokkan , paling Sweet ialah apabila sesuatu itu berpecah , bercantum kembali menjadi satu geng yang dipanggil ' Friends Forever ' . anda fikiran , adakah ' Friends Forever ' ini akan kekal forever and ever after ? hanya ayat dan suara tak kan membantu kita mencapai ' Friends Forever ' :) hargai laa orang yang ada disekeliling anda . kerana mereka amat hargai anda . mereka tak boleh nak buktikan dengan kata - kata , kerana manusia susah hendak sebut ' aku sayang kao laa , sumpah tak tipu ! ' , ' kao laa orang yang aku hargai , thanks kawan ' , ' i love you geng , please kita kekal together macam nie smpai besar . insyaAllah ' haha . berani cakap macam nie ? kalau maen maen , aku pown boleh . manusia memang sukar hendak berkata kata melalui hati yang ikhlas . siapa yang mampu berkata kata melalui hati , orang inilah yang mempunyai perasaan kasih sayang dan ego yang rendah . mereka hanya dapat buktikan yang mereka hargai kita , sayang kita dengan cara perbuatan mereka . sebagai contoh ,time susah dy ada dengan kita . dy jadi Pendengar dan Pemotivasi yang kita yang bagus .senang citer dy caring laa . walaupown kita ditimpa musibah antara hidup dan mati , dy sentiasa bersama sama dengan kita mengharungi musibah atau dugaan yang antara hidup dan mati . benar , mereka sukar untuk membuktikan melalui lidah . tapi mereka akan membuktikan melalui perbuatan . tapi kita tak kan sedar yang mereka telah buktikan melalui perbuatan kerana kita nie manusia yang tidak pernah bersyukur dan hargai jasa baek orang . so kalau nak orang tu tahu yang kita hargai dy , buktikan lah melalui lidah lembut anda . selagi lidah anda masih lembut , buktikan lah sampai dy tahu yang kita amat hargai dy . kita Memberi lebih baik daripada Menerima :) HAHAHA , apehal dengan aku nie ? nak jadi pakar mental fizik jugak ker ? HAHA . tapi seriously laa aku cakap . aku paling suka tengok satu geng , yang dyeorg Berpecah , dan Bercantum balek . then , time tu jugak laa mereka meluahkan perasaan yang mereka pendam selama nie . and time tu laa mereka serious . nak cari time serious dalam satu geng memang payah . susah gler . sebab bila kita jumpa geng kita , kita akan happy pacheroh , galok pacheroh . semua pasal sedeh sedeh memang kita lupaa laa . so , bila time dalam satu geng tu semua serious , serious laa sekali . time tu apa yang hendak diluahkan dalam geng tu , luahkan je . sebab time tu semua serious . korang tak kan kena gelak nyer lah . dont woryy laa . HAHAHA . kesimpulan nyer kat sini aku nak cter , aku suka dalam satu geng tu berpecah then dyeorg bercantum balek macam mana first time dyeorg jumpa ;)



Saturday, January 15, 2011

Hardcore make me smile :)





Antara lagu lagu yang buat aku hilang stress and senang hati . tak tahu sebab apa . bila dengar lagu lagu nyh , aku jadi relex skit . hilang semua serabok mabok . HAHA :D seriously , besst lagu Hardcore nie . tak macam yang laen . teringin nak belajar maen lagu nyh . owhhh , insyaAllah ! :) aku dengar lagu nyh time aku rasa boring , time aku rasa nak tido , time aku rasa susah hati , time aku rasa stress , time aku rasa macam perlukan seseorang tempat mngadu tapi takde . lagu nie laa buat aku bngon balek dari sedih pacheroh macam orang hilang seluar dalam kat sekolah . HAHA , lagu nyh laa buat aku senyum and lagu nyh laa buat aku lupakan semua benda yang buat aku rasa macam nak stress . tapi takde laa over stress , hee :D

Friday, January 14, 2011

Show OFF

Disini aku ada gamba gamba yang aku edit sendiri dengan menggunakan Photoscape sahaja . aku letak gamba nyh sebab smart . bukan apa , guna Photoscape je pown . ta guna Photoshop pown gmba da boleh tahan jugak laa . takde laa smart manaa tapi bagi aku not bad laa . HAHA :D tengok tengok laa yer ?!







Terima Kaseh kerana sudi melihat , menonton dan segala gala nyer . Jasa baik anda amat dihargai . Sekian :D

Monday, January 10, 2011

asyik lagu sedih je , ambohh ! nak tukar ah =,='

yargh ! tukar lagu , tukar lagu ! asyik asyik lagu sedeh je , apahal nie ? na tukar ah plak laguu . yehawww :D mat jiwwaanng ah lagu touching touching sokmo . guane orang ta nanges nyer baca blog . haha , takde laa . aku saje je tukar lagu rancak sket lepas nie . maleh laa plop na letak lagu sedeh sedeh nyh . tapi kalau ada lagu sedeh sedeh yang besst , aku letak laa nanti . soryy yer kepada yang terasa . sumpah takde niat na nganjing korang . BHAHAHA :D




                 we are young , we run free , stay up late , we dont sleep :)

Friday, January 7, 2011

kadang kadang aku tak suka nak berangan XD

yehawww ! blog blog blog , update blog ! update update update ! nie laa kerjaa aku . dulu tulis kat dalam diary , tapi zaman sekarang dah berubah . blog pown dah boleh dikatakan seperti diary seseorang . tapi yang beza nyer . blog lebih public berbanding diary . diary orang tertentu je boleh baca . haha :D kadang kadang aku pown teringin jugak laa nak buat diary . tapi macam biase laa . malassss . hee , tapi tengok laa atas mood aku . one day kalau mood aku rasa macam na tulis diary , aku tulis . buku diary yang baru dah ada daa . cuba tunggu masa na penuhkan diary tu dengan tulisan je . haha :) diary lamaa aku tak tahu da kat manaa . tu tak penting . yang aku tahu sekarang nie , aku dah cter luar daripada title . HAHAHA ! okay , sekarang aku na jelas kan apa maksud title aku . yehawwww ! <


yeah , aku kadang kadang tak suka na berangan atau boleh dikatakan mengimpikan sesuatu benda . sebagai contoh laa , contoh laa . aku selalu bayangkan yang aku akan dapat kerete mewah or else . tapi rupa rupa nyer , benda yang aku impikan tu jatuh di tangan orang laen yang aku kenal atau pown aku tak dapat apa yang aku na dalam angan angan aku . sebab tu kadang kadang kalau aku inginkan sesuatu , aku tak nak berangan , sebab kadang kadang angan angan aku tu tak akan termakbul atau lagi teruk lagi apa yang aku nak , laen plak aku dapat . apa yang aku dapat tu jaoh lagi terok dari apa yang aku angan angan kan . what the fish man ! so , aku harap apa yang aku inginkan lepas nie , aku tak nak berangan dah . sebab bukan apa yang aku inginkan yang dapat . apa yang aku tidak inginkan pulak yang dapat . paling kurang pown tak dapat pape -___- haih . tu je na cter . saje na buat topic . tayah baca pown tape . tak suruh pown korang baca . haha :D

Thursday, January 6, 2011

yehaww ! saket tangan maen lagu nyh =.=


oh ! gler ahh . aku blaja maen guitar lagu nyh . HAHA :D bukan na belagak or whatever yang adek bradek dengan blagak tapi lagu nie quiet senang jugak laa sebab chord dy ulang ulang benda yang samaa . haha . first aku jadi na blaja lagu nyh time aku saje saje belek buku guitar yang aku pinjam dari umah Luqman . * soryy ta pulang lagi . HAHA ! *
Then , aku nmpak laa lagu Mimpi Yang Sempurna by Peter Pan yang penyanyi dy masuk penjara 5 tahun dengan denda RM berapa puluh ribu entah . HAHAHA :D aku try laa maen . ada jugak laa bunyi sket sket . pas tuh aku seacrh laa kat Youtube . Then , baru laa aku boleh maen . Alhamdullilah ! tu je na cter . bubye ! aku bagi kat Mummy aku je laa lagu nyh sebab aku soh mak aku nyanyi lagu and aku maen guitar lagu nyh . yehhaawwww ! :)

Sunday, January 2, 2011

little confuse here -___-

argh ! akhirnyer ! habis gak aku tengok cter ' Kami The Series ' . First tengok memang pening skit sebab kadang kadang ada yang part yang sama laa , tbe tbe melompat kat sana laa , situ laa . last last baru aku paham yang stiap part dy cter pasal hidup setiap seorang . patot laa ada yang sama . kao tak paham apa yang aku cakap ? HAHA XD kot panda mu la abe weyh . yang penting aku dah tengok sampai habis walaupown ada part yang dy ta siarkan . but nevermind . at least aku dah tahu sedikit sebanyak cter yang Luqman taksub nyh . BHAHAHA :D na cter sume , rasa malas plak . kalau korang na tahu cter pasal nie , tengok laa kat Youtube . aku dari pukul 1 sampai pukul 7 lebeh tengok cter ' Kami The Series ' nyh . bapak lamaaa nyerr . tapi pape pown ' Kami The Series ' not badd actually . hee . and sekarang aku na cari DVD ' Kami The Movie ' plak ! Chaw baybeh !




semua geng impikan menjadi seperti ' Kami ' ;) tapi geng di kiri ini , impikan menjadi diri sendiri dan bukan menjadi seperti geng orang lain walaupown geng orang lain impikan seperti geng di kiri ini :D






              we Fight , we Laugh , we Quarrel , we Love each other ;)


argh ! asal tiba tiba aku na letak sume gmba nyh ? BHAHAHAHAHHA ! saje je . taderk keje laen na buat . maleh na online . Kesimpulan nyer aku tengah RAJIN la ! haha ,
- The End for ' Kita bukan Kami , Kita Ialah Kita '

Saturday, January 1, 2011

argh ! err ! yargh ! =.=''

what the hell ! -.-' tengah syok syok tengok cter KAMI , *first time tengok cter KAMI dengan hati yang ikhlas * HAHA :D tbe tbe plak aku tertekan cancel ! arghh ! da laa aku pny tunggu loading sume video . sume da siap loading , tbe tbe aku tertekan cancel plop ! -,-' mentel gak kadang kadang . tapi aku still sabar . " Orang Hensem Kena Relax " tu laa tagline aku kalau time aku rasa na maroh dengan bengang . yehawww ! tu je na cter ! <3


* ada ta CD KAMI The Movie ? na pinjam boleh ? aku na tengok gak bakpe Luqman sangap sangat dengan cter nyh . HAHAHA ! :D *