Honsetly Guys , saya seorang yang agak annoying kerana saya seorang yang banyak cakap♥

" Dont walk behind me , i may not lead " " Dont walk front of me , i may not follow " " Just walk beside me and be my friends " Thanks S'hanum

" My heart is like an open book, it depends on how you read me, don't judge me by my cover, look in and discover. I will be your true friend :) "
Thanks Mimie

P/S : jangan lupa check out post post aku yang lama . post aku boleh hilangkan boring tahu ? kalau nak tengok post yang lama , pergi klik dekat blog archive bagi yang tak tahu . Sekian ;D

Thursday, July 28, 2011

My Believers ♥

They always behind me, stay back of me and they trust me. I Love You guyss, takde korang aku maybe lemah. takde korang aku maybe jadi teruk, takde korang aku maybe seorang yang tak pandai buat pilihan :)

So, nak cerita sekarang nie bahawa pada bulan 7 nie kebanyakkan ramai yang break dengan couple dyeorang. Tidak jugak ketinggalan saya ni :) So, IM SINGLE ! malas nak cter apa sebab, malas nak cakap banyak sebab benda dah lepas tak payah lahh nak ungkit. HAHA tak minat lah ungkit ungkit lah kalau dah setel. KALAU lah ;D haha aku nak tayang and nak cter sket apa yang mmber mmber aku dah tolong aku semasa perjalanan SINGLE aku.


                                                            http://www.facebook.com/profile.php?id=100000596273588
(Mamat nie, dah banyak berkorban untuk aku. memang sanggup hidup mati dengan aku. Tak tahu nak cakap apa. memang apa apa kes, dia banyak backup aku sebab dia percaya aku. Aku agak je lah dia percaya aku. Dia banyak bagi dekat support dekat aku. Dia cakap apa yang terbaik untuk aku, terbaik untuk dia jugak. Dia hormat semua keputusan muktamad aku. Dia sanggup dikutuk orang disebabkan backup aku punya pasal. HAHA thanks brother ♥ )


                                                         http://www.facebook.com/profile.php?id=100000844821861
(Haa, dia ni anak patung aku ;D Yapp, dia ni pun banyak gila support aku and pernah marah aku sebab aku break dengan sidia :) Then lepas aku story dekat dia, baru dia faham. Aku percaya dia boleh faham aku sebab dia entahh. Aku rasa dia macam someone yang selalu je ada dugaan dalam hidup dia and dia boleh hadapi semua masalah dia. Tabeekkk sekaliiiii ! hahaha dia pun banyak bagi nasihat dekat akuu, dia try cari jalan untuk akuu. kadang kadang cara jalan dia bagi dekat aku pun merepek jugak tapi ada yang boleh pakai. kadang kadang ada cara dia yang aku ikot jugak. HAHA. Thanks patong ♥ ) 


                                                            http://www.facebook.com/profile.php?id=100001892520540
(Makcik ni plak, memang aku tabeeekkk pengakapppp lahh ! yer, aku akui dia tere dalam bab bab in relationship nie, EXPERT lah omputih cakap. So, kalau aku dah lemah sangat sangat, aku cter dekat diaa. and yes jawapan yang dia bagi dekat aku, nasihat dia semua aku boleh terima dan aku guna pakai. Dia ni nampak je prempuan tapi dia ni pun sanggup susah senang dengan aku bila aku ada problem. Dia ni memang apa apa backup aku kaw kaw punyaa. kalau aku sakit hati, dia pulak over bebel sorang. HAHA bagus mu nie. Thanks Sistah ♥ )


                                                                          http://www.facebook.com/ShefaNabilaa
(Okay, yang ni pun support aku jugak. Dia faham aku dan dia seorang yang memahami :) act dia tak bagi aku sound orang prempuann, HAHA dia support aku dengan cakap Allah selalu ada bersama dengan orang dalam kesusahan. Aku sedih, dia sedih. Agak nyer lahh. HAHA Thanks Mrs.Nasrul ♥ )


                                                          http://www.facebook.com/profile.php?id=100001258427730
(HAHA, my junior. Muda setahun dari aku, dia tolong aku jadi orang tengahh. disebabkan dia aku banyak tahu story sebenar. Toche Toche ! Banyak nak cter pasal budak ni sebenarnyer. tapi kang tulis, terkantoi plak. So, biar aku dengan dia je lah tahu. Yang tahu, tahu lahh. Yang tak tahu tayah sebok nak tahu. HAHA Thanks Junior ♥ )


                                                         http://www.facebook.com/profile.php?id=100001462331704
(wao ! Brother besar KRS ! haha, aku pun baru kenal dia. tapi aku tak sangka bila dia dapat tahu aku ada problem, dia terus tolong support aku. bagi nasihat dekat aku. Aku macam tak percaya jugak lahh dia cara pasal aku jugak. HAHAHA kelakar plak rasa. Aku percaya dekat diaa sebab dia pun selalu ada dekat belakang aku. Dia tolong aku, aku tolong dia balek. haha Thanks Budak Besar ♥ )


                                                                            http://www.facebook.com/naisyarosli
(Haa ! Si HIDUNG TERBANG ! HAHAHAHAHA, dia caring tau ? aku sampai je sekolah dia mesti akan tanya " Awak macam mana dengan sidia ? dah okay ke ? cter lah cepat. Ketiak saya dah basah nie " HAHA yang ketiak tu saje je aku tambah tambah. dia memang caring gilaaaaaaaa. tak tahu nak cakap macam mana. Kalau boleh setiap masa nak tanya khabar pasal aku padahal dia duduk belakang aku je dalam kelas -_- aku jadi hilang semua stress aku sebab aku tolong nasihat dia. bukan dia nasihat aku. HAHA aku tak tahu kenapa. bila aku nasihat dia, aku jadi tenanggg jee. jadi lembut je hati aku tapi setiap kali dia nasihat aku, hati aku jadi keras balek. HAHAHA dia tak backup mana mana dalam kes aku, tapi kadang kadang nampak macam dia backup belah perempuann =.=' kurang ajar aisyaa haha tapi aku tak kesah sebab aku tahu dalam masa yang sama dia nak terbaik untuk aku jugak. HAHA Thanks Hidung Terbang ♥)


                                                           http://www.facebook.com/profile.php?id=100000621451526
(yehawww ! my sistah yang tak pernah jumpa ! haha :D aku ada problem, aku story dekat dia sebab dia pendengar plus penasihat yang baguss. dia jauh lebih tua dari aku, so aku anggap dia lebih matang and lebih berpengalaman dari aku. Akuu story skit, dia bagi nasihat panjang panjang, story skit lagi, dia bagi nasihat panjang panjang. Hebak ah muu anum ! HAHA even aku tak pernah face to face dengan dia tapi aku percaya dekat dia. Percaya sangat sangat :D HAHA Thanks Older Sistohhh ♥ )


So guys ! What's next ? Did you still be with me whenever in Storm or Tornando ? I wish you will always be with me.You have show me the best of the best path to me step foward. ILOVEYOUBROSISTER Kepada yang gambar nye tiada, sorry sangat sangat. Maybe aku terlupaa. HAHA Thanks juga kepada orang yang diluar sana yang sentiasa support and doakan kebaikan untuk aku :) BYEEE ! 

Monday, June 20, 2011

NEKAD :)


hey guys ! lama gila tak update blog blah blah so aku nak update lah nie ! hok aloh -.-' aku dah NEKAD aku nak berubahhhhh ~ tolong lah someone bimbing aku balek ke jalan yang betul balek. aku kadng kadang jadi hilang semangat bila family aku asyik nak marahkan akan kesalahan aku. yeah, memang lah patut kena marah and tegur tapi lepas tu dah lahh. cari lah jalan keluar, nie kalau asyik nak marah marah akan kesalahan aku, pacheroh lah nak cari jalan keluar ? bukan nak kurang ajar tapi nie patotnyer jalan supaya aku dah downn. aku stress gila bila pikir pikir balek macam tu.

entah, aku memang nak berubah. buku dah lama dah aku tak hadap. dah lama tak hadap dengan Maha Pencipta :( nauzubillah. semoga pintu taubat aku masih terbuka. dengan phone aku hilang -.-' natang tukang renovate rumah aku g curi. haish ! sumpah bnyk kenangan phone tu. aku sayang phone tu gila gila. tolonglah pulangkann balek walaupun bukan iPhone :[ tu lah kau, masa dulu mak kau suruh belajar rajin rajin kau taknak, haa sekrang mula lah curo phone orang -.-' nyushakan orang. kalau dia tak ngaku jugak yang dia curi phone, aku harap dia dapat bala setimpal timpal nyer depan mata aku sendiri . sorry bro, jangan main dengan api sebab you might get burn :P

parents aku bebel lama lama cakap aku cuai, lepas nie taknak beli dah HAHA bukan apa, aku tahu memang salah aku. okay fine fine, ma fault tapi stop lah lepas tu. aku dah lah tension, then buat aku makin sterss. cuba lepas bebel tu stop then pikir macam mana nak cari phone aku tu balek. buat report polis ker. kalau aku dah report dah. ahhh biar pun phone harga RM400 lebih je. siapa suruh dia curi ? haih maybe nie lah balasan untuk aku. aku akuinyer :(

then malam tu aku mimpi buruk, entah. selama nie mimpi buruk aku tak rasa takot. entah macam mana kali nie aku mimpi jadi takot pulak -.-' so i decide untuk call ayuuuu <3 pukul 2 pagi, nasib baik dia tak tidur. terpaksa guna phone rumah call dia. HAHA taleyh gayut lama lama. rasa takut hilang skit bila on the phone dengan diaa. cakap cakap cakap, then rasa nak online plak. terus bye muah dekat ayuu haha ;)

RUMAH RENOVATE, BUKU TAK TAHU KEMANA, PHONE HILANG, BANYAK MATA PELAJARAN TERTINGGAL. takpe lahh, balasan untuk hamba yang berdosa macam aku nie :) redhaa je lah. tapi aku yakin, apa yang Allah amek, Allah akan bayar berkali ganda dari sebelum nyer. aku pegang ayat nie :) sekian

Friday, April 29, 2011

Tak pernah kata Tak pernah :P

wow , yang nie baru cool . check it out video dia . smart la plak 




" SUKA LAGU TAK SEMESTINYER SUKA DIA "

Thursday, April 28, 2011

Fantastic 4 Malay Version :D


tak tahu kenapa aku jadi rindu plak bila aku ingat pergi mana mana 4 orang , ponteng mana mana 4 orang , gaduh mana mana 4 orang , tido mana mana 4 orang sampai semua orang tahu pasal " FRIENDSHIP " kteorg . yang pelik nyer takde sorang pon kata yang kteorg berempat nie COUPLE ? haha pergi mana mana kalau takde dyeorg , semua tanya " mana mmbe kao ? " " tak keluar dgn dia ker ? " dan blah blah blah :P sekrang ? tak tahu laa . still okay tapi macam senyap je sekarang . tak macm dulu , aku tak kesah pon . aku okay je walaupon sekrang nie tak lepak macm dulu sebab aku dah biasee . cehhhhh :P just aku cuma rindu je , sebab dulu blog aku sepoh gmba korang semua . HAHAHA , Persoalan sekrang , adakah anda semua rindu , sayang relationship kita macam dulu ? or rindu , sayang tu semua hanyalah ayat biasa tanpa melafazkannyer dari hati yang ikhlas ? HAHA jawapan dia " tepuk dada , tanya perut :) "










" if we gonna be broken , lets we fix it back together like before because we just who we are and we're not K.A.M.I "

Thursday, April 14, 2011

First Time I Saw My Bestie Smile Part II :)


IZZAT HANAFIE :)
gamba di atas ialah gamba budak KOYA market , budak BAJEK besst , budak BELAGAK hebat ! haha , skmo gado dengan dy . aku pown tak tahu bakpe . skmo rasa tak puas hati dengan dy . dalam kelas dy na tunjuk dy lagi hebat dari aku , mana boleh ! aku lagi hebak dari dy ! so aku lawan balek ah dy dalam kelas . HAHA ! okay , aku nak start cter pasal first time aku boleh kenal dengan mat jambu nie . 

first time aku nmpk dy , aku tak ingat . yang aku ingat time ada baca yassin dekat perhimpunan SMKTPPTM pada tahun 2009 . aku datang lambat , so terpaksa pergi duduk dekat budak form 1 -_-  time tu jugak mat jambu nie ada sekali dengan pakai blazer . dy nie pengawas yang berwibawa laa konon konon nyer kat sekolah panglima tuh . HAHAHA , then ameer hakim ada sekali dengan dy sebab dy nie dulu kacik ameer hakim . ameer pown datang duduk kat sebelah aku , izat follow je laa ameer . tengah tengah dengar ceramah dari ustad mana ntah , ameer g amek kasut sape ntah g tempek dekat belakang bdan izat . pas tuh izat maroh ah ameer :
Izat - woi ! bngang ah ameer , abeh blazer aku !
Ameer - bowh ! mana ada ! aku letak gitu je ! mana ada kotor !
Aku - gelak gelak nawok * gelak gelak tipu dalam bahasa malaysia *
Izat tanya Aku - eh , ada kotor tak kat belakang aku ?
Aku - ada sket sket , haha .
Izat - b**o ameer nyh . * sambil kesat blazer dy . *
Aku - * tolong izat kesat blazer dy sekali *

tu laa first time yang aku ingat laa , yang laen laen aku tak ingat sangat . pas tuh aku kenal dy gitu gitu je . then , aku kenal dy lagi time maen futsal . dy ada sekali maen untuk team kelas aku . aku dengan dy back up penjaga gol . time tu laa aku terpaksa panggil nama dy sebab nak mintak bola atau nak hantar bolaa . haha . aku rasa time tu first time aku panggil dy . HAHAHA ! aku kat sekolah jarang tegur dy Tahun 2009 dengan 2010 . jrang gler gler tegur dy . nak kata tek tegur langsung tu ada laa jugak . haha . pas tu aku start kenal dy balek , time nak dekat dekat PMR . time tu laa baru aku tahu yang dy nie sebenarnyer banyak mulut -__- first time aku tengok dy kat sekolah , dekat Facebook macam pendiam je . macam cool je orang nyer . rupa rupa nyer , Ya Allah ! malas je na cakap macam mana dy sebenarnyer , kang dy bertambah maket plop . ahaha . seriously , aku tengok gamba dy dekat Facebook , memang laen gler dengan realiti . haha :D sambung balek cter . time sebelum PMR , kelas Aktif , Bestari dengan Rajin satu group . so secara auto , aku satu group dengan izat . time tu aku okay lagi dengan dy . time tu aku terpaksa duduk dekat sebelah dy masa time dalam library . sebab aku masuk lambat -,-' haha . time tu jugak laa aku ada cakap sket sket dengan izat . time tu jugak laa kteorang ada gado sket sket . aku rasa sebab punca dari aku kott . aku g cakap kat cikgu yang jaga tempat kteorg yang rambut dy panjang walaupown dy pengawas . habis dy kena warning dengan cikgu . HAHAHA ! soryy laa . aku tak sengaja bro . haha .

lepas dari kejadian tu , terus dy macam laen macam dengan aku . skmo nak cari pasal dengan aku . kadang kadang aku nyampah gler kawan dengan dy . dy sound aku , aku sound dy balek sampai dy pernah bengang gler dengan aku . HAHAHA ! ayat yang dy selalu guna " KAO JANGAN MELAMPAU ! " haha :D pas tu lama lama sket , okay balek dengan dy sebab dy nie skmo text aku time dy g KL lepas PMR pada Tahun 2010 . nmpok doh gay kat situu . HAHA . macam manaa aku boleh dapat number dy pown aku tak ingat . aku rasa dy kott yang mintak dengan aku * blake mintak dengan aku , mana se yang aku sendiri mintak nyer ? HAHA * pada Tahun 2011 , aku jumpa balek budak nyh . haih -__- * hidup lagi rupaanyer sebagai pengawas ? hee * first aku nmpk dy kat kantin tapi dy buat bodo je . aku pown buat bodo je laa . haha . then second , aku nmpk dy kat dewan . kebetulan pulak dy duduk dekat dekat dengan aku . alahhh serabok nyer lar ! hee . time tu laa aku start gado balek dengan dy . HAHA . gado gado gado , sampai laa dalam kelas pown nak gado . HAHAHHA ! dah dy cari pasal dulu , aku pown cari pasal laa balek dengan mat jambu nyh . HAHA :D

tu laa cter dy . gado gado gado aku dengan dy pown , actually aku SAYANG dy sebenarnyer . HAHAHAH ! gay parrok :D baru baru nie baru aku dapat rasa yang dy nie kawan aku . tak tahu laa mcam mana dy boleh jadi kawan baek aku . aku tak mintak pown supaya dy jadi kawan baek aku . tu laa orang cakap . KAWAN BAIK datang dengan sendiri tanpa meminta atau diminta . haha , benda bodo aku penah buat kat dy g pijak kasut dy . HAHA , takde faedah langsung . macm budak budak je . kadang kadang aku kesian tengok dy nyh . ada laa sebab apa aku kesian ke dy . haha .
yaw man ! bila kita nak bertumbuk nyer ? dari dulu lagi cakap nak bertumbuk tapi tak bertumbuk gak . HAHAHA . Love you man ! <3 " kao nie buat serabok aku jek ! " nie laa ayat yang selalu aku cakap kat izat . HAHA :D *


NURAIN NATASHA NADZER :)
hoi hoi hoi Stalker ! haha . Dekat atas nie ada gamba awek muka cina tapi actually dy melayuu . tak tahuu laa dy ada kacukan ke apa tapi rasanyer ada kott sebab cousin dy pon muka macam cina . Okay STOP ! sambung cerita dy pulak . dekat sini aku nak cerita macam mana First Time aku jumpa Makhluk Kasar nie . aku punya cerita tak berapa betul sangat tapi aku just cerita yang lebih kurang and apa aku ingat . Disini lahh semuanyer bermulaa ~

(PADA TAHUN 2009 * Situasi di MySpace * dulu layan 
MySpace jee , HAHA)

Tasha - wey Kamarul ! * dy panggil aku Kamarul dulu -__- * bakpe tak letak gmba awak sendiri yerr ? aku ingat siapa tadi , HAHAHAHAHAHAHA * dulu main aku kao je * HAHA
Aku - HAHA aku takde gmba yang lawaa laa . lagipon nnt dyeorg bukak album aku boleh tengok muka aku jugak kan ?
Tasha - Oh haha , betul jugak ork ? HAHAHAHA , eh kao minat _____________ ea ?
Aku - HAHAHAHA , mana ada ! memandai je kao nie !
Tasha - yedok ? ramai yang bagitahu aku . HAHAHA

Okay STOP ! dulu aku ada syok dekat sorang mmbe Tasha nie . DULU laa kan ? sekrang dah tak dah :P cerita lamaa , zaman budak budak menengah rendah dulu . biase laa kan ? haha entah aku pon lupa macam mana , lepas aku chat dengan Tasha dekat atas nie, aku tersound dy . aku rasa aku just macam gurau gurau je tapi macam mana kita orang boleh beta mulut and gaduh sekejap :P HAHAHAHAHAHA awak mesti ingat kan Tasha ? nie laa benda bodo aku pernah buat, padahal takde benda pon . haha last last setel dekat 
MySpace jugak . HAHA time dulu dulu memang laa kan Tasha ? lepas setel tu , Tahun 2009 aku tak bertegur langsung dengan Tasha nie .

Nak diringkaskan cerita , aku start bertegur dengan dy masa Tahun 2010 . dy still sama kelas dengan aku , HAHAHA XD seingat aku, time tu entah macam mana aku boleh mintak makanan dengan orang padahal aku nie orang yang paling tak suka mintak makanan dengan orang :P masa time tengah tengah cari makanan, tiba tiba Tasha bagi keropok dalam paket dekat aku. aku pon terkejut laa tiba tiba dy bagi " MAMAM " dekat aku . HAHA start kat situ aku panggil dy 
MAMAM . Then hari berikut nyer dy selalu bagi aku makanan , lepas tu dy ada jugak bagi aku minum air tin dari Australia rasanyer kalau tak silapp . aku paling bnyk minum air tu dari org lain . HAHAHAHAHAHA bapak tamak :D

blah blah blah blah , masuk dah Tahun 2011 ;D aku start makin rapat dengan dy time aku ajak dy buat study group . entoh time bila aku boleh ajak dy buat study group aku pon dah lupaa , tapi paling best nyer kalau buat study group msti dekat rumah dy je . Time ajak study rumah Izzat, haha macam macam laa alasan dy . ada tu laa , ini lahh . HAHA kesian jugak ker izzat kadang kadang :P pas tuh dy selok ajak jogging pagi pagi , dy tak bangun . kesian lagi ker izzat dengan saya -___- memang anak dato' nie pacheroh janji . HAHAHA sebelum aku ajak dy buat study group bersama HANAFIE ZULKIFLI, aku jadi boleh selalu bersama Tasha disebabkan Kelab Photographer SMKTPPTM XD HAHAHA aku jadi Setiausaha dan beliau menjadi Naib Setiausaha :P so ada apa apa kerja , aku cari Tasha , pergi dengan dy and kalau aku rasa aku malas , aku suruh laa dy buat tapi kadang kadang dy tak buat jugak -___- last last Ayu jugak yang buat . HAHAHA bapak maleh nyer mu nie ork ? HAHA then masa permainan pulak aku sama lagi dengan dy iaitu Boling cuma unit beruniform je kteorg lain . Dia Kadet POLOS , Saya PENGAKAP ;D polos ? HAHAHAHA polis laa maksud aku aiyooo -__- then kalau korang tengok Tasha ada situu dekat sekolah , dekat situ jugak laa ada Anis Sazali :P HAHA kacik betul laa mu dua orang . HAHAHA

So , thats it . tu laa cerita aku macam mana aku boleh rapat dengan Tasha . semua nyer disebabkan takdir . Kita cuma merancang , Allah yang menetukan :D I LOVE YOUU NATASHA NADZER MAMAMANG ! kadang kadng rindu jugok ke muu , HAHA WOI PARA PENGKID ! KALAU KORANG SENTUH DIA , HAHAHAH TENGOK LAA MATA KAO AKU FIX KAN MACAM MANA :P TAKECARE GENG ! 
 

Sunday, April 10, 2011

Dirty Bit :D

NOW , YOUR MINE :D
AND NOW , IM YOURS  

Hey girl , maybe you're not the first but PLEASE be my last breath 
♥ 


Thanks because you had Change My Mind
From SINGLE to TAKEN

Lakonan semata mata laa guyss ;D jangan laa pikir bukan bukan , haiyoo . saje update blog pagi pagi nie 

Tuesday, April 5, 2011

hey things ! hope you all gonna be fine :D




kesian gler girlfriend girlfriend aku kat atas nie , haha . minta minta laa dyeorg semua cepat sembuh dari segala penyakit . harap harap laa mereka mereka nie dijauhkan dari segala malapetaka dan benda buruk sebab aku SAYANG dyeorg gler gler nak mati . lindungi mereka Ya Allah , Amin ! take care guys , jaga diri elok elok . biase laa , semua nie dugaan . saboo je laaa . haha . Muah skit baby :*

Tuesday, March 29, 2011

Super Junior I ever had ♥






Susah nak cakap and terangkan pasal budak nie sebab bnyk sngt nak cter pasal dy ;D First time nmpk dy masa dy gado dgn busteng mana entah , time tu dy dgn najmi . dyeorg kawan je macam ayu cakap :P and then selalu je dngar budak budak nie cakap ayu budak kechek , ayu budak kechek and saya tak kenal pon siapa dy nie sbnrnyer . HAHAHA belum cukup famous lagi awok ayuu ;D then masuk 2011 Aida Syahira my baby pindah arab sampai bulan 2 . masa aida dekat arab , of course laa aku rindu kan ? lepas tu tiba tiba aku nmpk yang si budak ayu nie senyum macam aida . dalam hati nie macam " eh ? aidaa , haha ! " lepas tu aku nmpk ikmal tegur dy , aku tny laa dy sape tu . dy cakap laa ayuu . lepas tu aku cakap laa dekat ikmal suruh ayu senyum . lepas tu ayu si lurus bendul nie pon senyum , HAHA time tu memang aku gelak habis sebab muka dy sama macam aida time senyum .

 
Budak Khecek
He always spend his time for me, The reason why i love you Kamaruz Danial
Sunday at 5:28pm · ·
















aku bukan nak kejar benda " PANAS " la weyh :D


hey ! tengok laa . Friends saya ada 240 je ;) soryy malas nak zoom dekat dekat . alang alang , nak promote FB aku sekali . haha okay , aku mengaku memang aku tak ramai kawan dalam FB . so what haa ? haha tapi aku dengar ada orang cakap yang aku nie add budak budak " HOTSTUFF " ? haha KBK aku bagi kao ;D KBKK means " Kepala Bapok Ka " seriously and swear God aku tak ramai pon add orang dekat FB . aku add orang yang aku rasa kenal and rapat je . aku boleh bagitau laa berapa orang je aku add :) agak agak dalam 40 lebih orang je aku add , tak ramai pon . bukan aku nak belagak ke apa tapi ye lahh . jangan laa nak memandai cakap aku add orang HOT sebab aku nak jadi panas . tak teringin langsung , aku just add orang yang aku kenal je . yang tak kenal tu bukan aku add la nama nyer ;D paham guys ? haha
* post ini takde niat nak buat mana mana pihak cakap aku gong or blagak . aku just cakap apa yang aku rasa je . takde orang pon cakap dekat aku yang aku add orang yang comel plus lawa je :P saje buat sedak * HAHA

p/s : jangan lupa check out post post aku yang lama yer ? kalau rasa bosan baca blog aku . blog aku boleh hilangkan boring tahu ? tengok laa apa yang ada dekat blog aku nie yer ? terima kasih  :*


Today was defitnely great ;) got night theater at Universiti Shaputra with my Lover's 
- Luqman Irfan 
- Ikmal Yusoff 
- Nasrul Haniff
- Aida Syahira
- Irna Nadia
- Nur Shazamiera
- Alea Yahya
- and etc.

Thanks guys :)
maybe Yesterday was suck but Today will turn with happiness .
maybe Today and Yesterday were suck , but Tomorrow will turn a lot of happiness .
- The End of the Theater -

Saturday, March 26, 2011

make my own event ;D


PHOTOSHOOT :
For Izzat Hanafie , Aida Syahira , Natasha Nadzer and Anis Najiha :-
Date : Maybe in April or May
Time : Unknown
Location : Secret and i dont know how to describe what type that place it is
Theme : Cartoon tee's

For 4 Bestari 2011 :-
Date : Unknown
Time : Maybe at 8am until 12pm
Location : Taman Bandar
Theme : Black and White
 
p/s : waiting for my speedlite nissin di622 or 800 and prime lens ;D insyaAllah !

bulan 4 ? bapak ahhh -___-

hey there ! wassup ? haha okay , kenapa dengan bulan 4 ? ce cter ! ce cter ! ;D


actually , im searching for guitarist -.-' bulan 5 2011 insyaAllah aku ambil bahagian dalam persembahan untuk hari guru , unfortunately guitarist sorang lagi tak tahu lagi nak amek siapa -___- dah laa bulan 4 dah nak kena start training , dah laa buat masa nie aku dgn membe aku yang lain masih fresh lagi . drummer kena bnyk training , bassist kena bnk training , aku pon kena bnyk training -__- haih Ya Allah , tak tahuu laa siapa yang boleh jadi guitarist untuk kteorg . harap hrap ada laa orang yang aku berkenaan jadi guitarist . amin !

Friday, March 18, 2011

i need youuuuu : (

YA ALLAH ! Swear aku nak semua nie -.-' aku siap tulis lagi dalam buku aku berapa duit yang aku perlukan untuk beli semu stuff stuff nie . haha kena kumpul duit laa nmpk nyer :) check it out !













Tuesday, March 1, 2011

please , think twice before judge someone pals ;)


wow ! yin yang ? ahaha . aku nak terangkan maksud yin yang . nie semua mengikut pandangan aku dan ada juga pndangan orang lain . aku suka pegang prinsip yin yang . there's have a yin in the yang and have a yang in the yin .


yin melambangkan hitam , darkness , evil , jahat or else .
yang plak melambangkan putih , suci , mulia , baik or else .


okay , back to the story . macam aku cakap cakap tadi , there's have a yin in the yang and have a yang in the yin . when yin control your mind , yang in the yin will wake and rise you up and be a good person .


in every yin ada yang . that mean dalam setiap kejahatan , titik hitam dekat hati seseorang tu , ada sesuatu baik , suci dan mulia dalam diri dy . macam gmba kat atas . dalam warna hitam ada sedikit warna putih dalam warna hitam . ia membuktikan bahawa setiap manusia yang teruk sikap luarannyer , ada sikap yang baik dalam dirinyer . cuma kita tak perasan sebab luaran nyer penuh dengan sikap yang tak baik . but i believe , one day orang yang mempunyai sikap yin , dy lah orang yang terbaik dari yang terbaik . macam saya , HAHA ! insyaAllah ;)


in every yang ada yin plak , that mean dalam setiap kebaikan , ada sesuatu evil dalam diri dy . mcm gmba kat atas . dalam warna yang suci , ada sedikit warna hitam dalam warna putih . ia menunjukkan bahawa setiap manusia yang kelihatan nmpk macam baik je , sopan je tapi dalam diri dy ada satu sifat evil , cruel dan lain lain . wow , sikap nie bahaya sebenarnyer kerana ia adalah ' FAKE ' . berbanding dengan yin , yin luaran dy memang durjana tapi dalam ada taman . orang yin jujur dan ada sifat yang baik dalam diri dy walaupon luaran teruk .


got it guys ? okay . aku nak cakap kat sini sebenrnyer jangan nak judge orang daripada luaran sebab kita tak tahu apa yang ada dalam diri dy . ap reason dy jadi jahanam gitu . kita boleh maen cakap cakap , maen gosip gosip sebab kita nmpk luaran dy macam kita nmpk yin . kita boleh cakap yin warna hitam , yin jahat , yin durjana tapi kita perasan tak yang dalam yin tu ada yang yang suci lagi mulia ?


itu laa , kita boleh kata orang macam macam sebab kita hanya ada mata kasar yang boleh tengok luaran atau dalam bahasa om putih ' NAKED EYES ' . cuba kalau kita ada mata yang boleh faham , baca isi hati orang . konfem mulut sorang sorang tertutup rapat punyaa laa . haha , maybe laa tertutup rapat . so , jangan asyik nak dok judge orang kalau kita tak nmpk apa yang ada kat dalam . haha XD


aku tulis pasal post nie sumpah aku takde niat langsung nak sakit hati siapa siapa , nak cakap pasal siapa siapa , or else . kepada ada pihak yang terasa , im so so soryy sorry dari mana mana sudut . harap kita semua belajar laa jangan nak judge orang dari luaran sebab kita nie orang biase . kita boleh tengok luaran je . jangan nak memandai nak sama kan luar dengan dalam . tak semua orang macam tu ;)


Sekian , Terima Kasih <3

Wednesday, February 23, 2011

because I love you and i miss to say it again ;)



hey guys ! KAMARUZ DANIAL here . gamba di atas ialah kawan baik saya ? haha , no no no . they are not my best friends but they are my perfect friends . memang saya akui yang saya dengan dyeorg tak selalu bersama tapi disebabkan kita orang tak selalu bersama laa buat kteorg rindu akan satu sama lain . HAHA :D tak semestinyer selalu bersama itu ialah kawan kita sampai besar and yes . i've learn from my mistakes :) macam orang tua tua cakap , walaupon berjauhan , tapi tetap dekat dihati . saya akui yang dyeorg dyeorg diatas nie selalu bersama sama saya walaupon mereka mereka takde di sisi saya . haha , ayat abeh nerd doh XP macam mana pon , saya belum masih sepenuhnyer boleh terima dyeorg sebab saya dah belajar dari kesilapan yang lepas . terlalu cepat terima orang . tapi entah laa . kadang kadang hati nie selalu berbisik bercampur dengan menghasut aku untuk rindu plus sayang kat dyeorg and yes again . I Love Them so so much much muchies XD budak dua orang kat atas nie ada perangai dyeorg masing masing yang lain gler gler dengan saya . and ia buat saya belajar untuk memahami and selami dunia dyeorg . haha . tak tahu nak cakap apa geng , aku sayang korang sangat sangat even kita tak selalu bersama tapi bnyk rahsia aku share dekat korang . haha , tapi tak tahu laa dyeorg tahu aku sayang gler gler kat dyeorg ker tak . haha , tu biar kan je laa . kalau dyeorg jodoh aku , aku tayah bagi tahu dyeorg , dyeorg sendiri boleh tahu aku sayang dyeorg . haha :D maaf laa . dalam post nie saya cakap sopan sikit supaya tak nak sakit kan hati mana mana pihak yang membaca . cheerrs ^_^ I Love You IZZAT HANAFIE and NURAIN NATASHA <3 aku segan nak cakap macam nie depan korang sebab nanti korang gelak plak tiba tiba aku cakap I Love You dekat depan korang . haha :D


actually , I really really miss this momement . swear god and aku pernah nanges sebab pikir pasal korang :') HAHA . takde laa nanges selok sangat . just keluar air mata skit skit je -.-' seego ego aku , aku pon mampu menanges disebabkan orang yang digelar ' KAWAN :) ' BHAHAHHA ! jiwang abeh doh aku hari nie . ish ish ish -.-'
chaw para para STALKER ! bubye ! jumpa di post akan datang ! jangan lupa jadi follower aku ! 


From BLACKEST DEEPEST in my HEART ,
Kamaruz Danial and not Danny Willson Tenneyson :)

Monday, February 14, 2011

oh yeah :)


geng ! jom kita cover lagu nie ! terbaik laaa ! ta sabar da nie , ta sabar da nie . semoga kita punya impian tercapai . insyaAllah ! <3

Wednesday, February 2, 2011

Thanks Guys , I Love You :D Swear God !




We Just Who We Are . We Love Being Together Like This . Once one person go away from me , they were 10 person will come to me :D I Love You Guys , please stick together . if we gonna be broken , lets we fix it back together :D yehaww !

Monday, January 31, 2011

something that i really cherish :)

                                F-R-I-E-N-D-S :)
perkara yang paling kita Hargai , paling Menyeronokkan , paling Sweet ialah apabila sesuatu itu berpecah , bercantum kembali menjadi satu geng yang dipanggil ' Friends Forever ' . anda fikiran , adakah ' Friends Forever ' ini akan kekal forever and ever after ? hanya ayat dan suara tak kan membantu kita mencapai ' Friends Forever ' :) hargai laa orang yang ada disekeliling anda . kerana mereka amat hargai anda . mereka tak boleh nak buktikan dengan kata - kata , kerana manusia susah hendak sebut ' aku sayang kao laa , sumpah tak tipu ! ' , ' kao laa orang yang aku hargai , thanks kawan ' , ' i love you geng , please kita kekal together macam nie smpai besar . insyaAllah ' haha . berani cakap macam nie ? kalau maen maen , aku pown boleh . manusia memang sukar hendak berkata kata melalui hati yang ikhlas . siapa yang mampu berkata kata melalui hati , orang inilah yang mempunyai perasaan kasih sayang dan ego yang rendah . mereka hanya dapat buktikan yang mereka hargai kita , sayang kita dengan cara perbuatan mereka . sebagai contoh ,time susah dy ada dengan kita . dy jadi Pendengar dan Pemotivasi yang kita yang bagus .senang citer dy caring laa . walaupown kita ditimpa musibah antara hidup dan mati , dy sentiasa bersama sama dengan kita mengharungi musibah atau dugaan yang antara hidup dan mati . benar , mereka sukar untuk membuktikan melalui lidah . tapi mereka akan membuktikan melalui perbuatan . tapi kita tak kan sedar yang mereka telah buktikan melalui perbuatan kerana kita nie manusia yang tidak pernah bersyukur dan hargai jasa baek orang . so kalau nak orang tu tahu yang kita hargai dy , buktikan lah melalui lidah lembut anda . selagi lidah anda masih lembut , buktikan lah sampai dy tahu yang kita amat hargai dy . kita Memberi lebih baik daripada Menerima :) HAHAHA , apehal dengan aku nie ? nak jadi pakar mental fizik jugak ker ? HAHA . tapi seriously laa aku cakap . aku paling suka tengok satu geng , yang dyeorg Berpecah , dan Bercantum balek . then , time tu jugak laa mereka meluahkan perasaan yang mereka pendam selama nie . and time tu laa mereka serious . nak cari time serious dalam satu geng memang payah . susah gler . sebab bila kita jumpa geng kita , kita akan happy pacheroh , galok pacheroh . semua pasal sedeh sedeh memang kita lupaa laa . so , bila time dalam satu geng tu semua serious , serious laa sekali . time tu apa yang hendak diluahkan dalam geng tu , luahkan je . sebab time tu semua serious . korang tak kan kena gelak nyer lah . dont woryy laa . HAHAHA . kesimpulan nyer kat sini aku nak cter , aku suka dalam satu geng tu berpecah then dyeorg bercantum balek macam mana first time dyeorg jumpa ;)