Honsetly Guys , saya seorang yang agak annoying kerana saya seorang yang banyak cakap♥

" Dont walk behind me , i may not lead " " Dont walk front of me , i may not follow " " Just walk beside me and be my friends " Thanks S'hanum

" My heart is like an open book, it depends on how you read me, don't judge me by my cover, look in and discover. I will be your true friend :) "
Thanks Mimie

P/S : jangan lupa check out post post aku yang lama . post aku boleh hilangkan boring tahu ? kalau nak tengok post yang lama , pergi klik dekat blog archive bagi yang tak tahu . Sekian ;D

Tuesday, December 7, 2010

First Time I Saw My Bestie Smile :)



LUQMAN IRFAN :)
First time aku cakap dengan dia , time aku nak balek umah dari sekolah . dy start tegur aku dulu . time nyh aku baru pindah dari JB .
PADA TAHUN 2009 
Luqman - kao budak baru en ?
Aku - A'ah , kao form brp ?
Luqman - aku form 2 .
Aku - Sama la kite ! haha . kao tinggal kat ner ?
Luqman - aku tinggal kat im6 bhgian atas .
Aku - owh , aku kat bahgian bawah . kat depan tu je haa .
Luqman - Kao kelas mane ?
Aku - aku kelas rajin . kao ?
Luqman - aku kelas jujur .


Then , dy penah ajak aku study kat rumah dy and petang petang g lepak kat padang . aku angguk je tapi ta g pown sb malas na kua umah time tuh . HAHA :D lagipown time tuh aku ta rapat sgt dgn budak budak im6 . pas tu aku kenal dy lagi bila time aku slalu jalan sorang sorang kat im6 . aku slalu nmpak dy naek moto . time tuh kteorg just senyum jep . before that , dy penah tny aku , kenal ta dy . aku ckp ta tp aku macam penah tgk mke dy . haha . then dy ckp nama dy LUQMAN . aku tayah bagitahu nama aku dy da tahu daah . HAHA . entah macam mane dy bleh tahu . woot woot ! pas uh aku makin kenal dy lagi time dy add aku kat Myspace . time dulu - dulu takde FB FB macam skrg . HAHA . pas uh dy slalu tegur aku , comment gamba aku . aku pown layan gitu gitu jee laa . haha . dulu aku pnah nmpk dy dalam Myspace tp aku ta add . HAHAHAHA ! pas uh hujung tahun 2009 , dy mintak number aku kat Myspace . pas uh dy ajak aku lepak . aku pown tengah boring , g jee laa follow dy . haha . first tmpat kteorg lepak dekat BUSTENG im6 . HAHAHA :D kteorg lepak 2 org je smpai ad org penah sound kteorg GAY ? what the --' haha . tapi tu dulu . skrg ramai da pndng kteorg ' KACIP ' . sambung balek cter . dulu dy slalu cter pasal korea . dari dy laa aku tahu pasal korea korea nyh . HAHA :) kalau aku dengar lagu gee by girl generation jep , mesti aku ingat time aku lepak dgn dy kat BUSTENG . haha . pas uh aku makin rapat dengan dy sb aku skmo ajak dy study , ajak dy lepak kat rumah aida . haha . sbnrnyer aku bleh rapat dy lagi rapat sb aku ad problem skit dgn mmbe si luqman nyh . haih . dy ny jugak aku slalu gado . aku ingat lagi first time aku gado dgn dy . time tuh aku tengah takde mood . aku na jalan sorang sorang . pas uh dy ajak aku naek moto dgn dy . aku tak nak . then dy mantel dgn aku , dy blah terus . HAHAHA ! pas uh ad kebaikan gak aku kenal dy . dgn dy laa aku start pergi surau . smpai skrg alhamdullilah aku maseh g surau lagi . terbiase katekan . hoho :D actually , bnyk lagi cter pasal dy time first kteorg kenal tp aku malas na taip . biar aku dgn dy je la tahu . haha . Hey Man ! aku cme na kao tahu aku sayang gler kat kao ! sb kao la aku dpt rmai kawan and ramai kenal aku . tak sngke plak ramai yang tahu kita nie ' KACIP ' . and kao bnyk gler tlong aku . kao la kawan baek laki yang boleh bagi aku gelak and buat aku saket hati . KAH KAH ! :D aku ta boleh tengok kao pjam mate sbnrnyer sb aq takot kao takde kat sebelah aku lagi macam kat gmba atas tuh . tapi kadang kadang aku rasa tenang ble tgk kao pjam mate sb aku tahu kao dalam keadaan selamat . Thanx sb buat aku panggil kao ' KAWAN ' ;)




SHAZAMIERA ZAMUEL :)
woot woot ! sape dy ? haha . dy la mmbe aku dari kecik smpai skrg . time tadika aku ta ingt sgt pasal dy tp aku ingat time sekolah rendah jep . hee . dy nie dari dlu smpai skrg HOTSETAH . haha . dulu aku dgn mmbe aku slalu nganjing dy minat kat Eddy Shah . HAHAHA :D dlu je laa . skrg Ajwad plop ! hoho . time sekolah rendah dulu , aku slalu tengok dy balek naek kete Kembara . Qaseh Pahang la skmo amek anak prempuan dy nyh . HAHAHHA :D then , aku pindah JB . Hampir 3 tahun aku ta tengok rambut dy . HAHAHA . bapak rindu . pas uh aku datang Kuantan balek dgn hope gler gler dapat jmp shzamiera ny balek . First aku prasan dy time aku na g kelas aku , dy na g kantin dgn geng geng dy . aku prasan dy mcm pndg pndg aku . aku buat donno je laa .hoho . then ,aku rasa rindu gler tak tegur dy , aku pown buat kputusan na jmp dy . aku ta ingat aku soh sape ntah ckap kat shaza yg aku na jmp . ignore je la pasal tuh ! pas uh time rehat , aku tunggu je la dy dgn jantung dukdakdukdak . BHAHAHA ! pas uh aku prasan dy da datang .aku buat pndng tmpt laen . pas uh dy start tegur aku
Shaza - Kamaruz en ?
Kamaruz - a'ah * dalam keadaan hepy gler *
Shaza - HAHA , eh ! nape awak tinggi sangat ? dulu pendek je . haha !
Kamaruz - HAHA ! mane ad * dalam hati rase macam na bakor je kasut dy . HAHA *


pas uh dy mintak number aku . HAHAHA ! aku ingat lagi . bijok mu shza :D HAHA . dy mintak number aku kat depan kelas aku 2 rajin pada tahun 2009 time rehat . HAHA :D pas uh ad kawan dy sape entah nganjing dy . aku ingat lagi dy ap yang shaza sound kat mmbe dy uh . kuat mencarut dy nie dlu . HAHAHA ! tp time form 2 aku ta rapat sgt dgn dy sb dy ny sombong skit . hoho ! naek form 3 , pown same gak . tak brape sgt . seingat aku , aku boleh rapat dgn dy time first time aku lepak kat taska dgn bdak bdak nie sambil membawa camera olympus aku . HAHAHA ! time tu jugak laa aku kenal NASRUL , KAK ALYA , AJWAD dengan FARIS . HAHAHA ! then , aku lagi rapat dengan dy time aku slalu follow Luqman g rehat dgn dy . time tu laa aku kenal SHEFA dan laen laen . Tenqs again Luqman ! macam tu la cternyer . sbnrnyer bnyk gak cter pasal budak nyh tp aku ringkaskan je laa . btw , tenqs Nur Shazamiera Zamuel ! awak slalu bagi saya gelak gak and part paling best bila kita same same nganjing and kutok org . HOHO ! yang slalu kne nganjing dgn kteorg biasenyer Munir dgn Yaya ! BHAHAHA ! :D
give me five bebeh ! en hey girl girl ! I - LO - V - EE - Y - O - U laa geng ! aku paling takot ble tgk dy takde mood and pndg slek kat aku . HAHAHA ! oppss ! 4 word to you shza , ' JANGAN CAKAP DENGAN SAYA ! ' HAHA , we friend forever right doremon  ? ;)




IRNA NADIA ADNAN :)
pasal awek comey nie plak , HAHA :D
first aku kenal dy and tgk dy free hair time Luqman ajak aku g Komat yang dekat dgn Restoran Suzana . woot woot ! mle mle aku segan gak sb aku ta kenal dy . pas uh aku buat je la slmbe aku nyh . aku nmpk dy dgn kakak kesayangan dy , Iqa Nur :) . HAHAHA ! then , aku lagi rapat dgn dy bila Luqman * luqman lagi ? --' HAHA * slalu ajak g lepak kat rumah si yaya nyh . mle mle aku takot gak na kawan dgn dy sb aku slalu pikir yang yaya nie ta suke kat aku and kutok aku . HAHAHA ! tp tu dlu laa . skrg aku plak kutok dy , HAHAHA . gurau gurau . dy ny pown mintak number aku jugak . HAHA :D aku ingat lagi time kat rumah dy . dy mintak number aku . woot woot ! :) part paling best ble time aku knekan dy . haha . time tuh kteorg saje saje la tuduh dy buat hilang aku pny cover lens cmre olmpus aku . abeh cuak mke dy . pas uh dy pjok pjok aku . aku pwon saje buat macam mecok dgn dy . HAHAHA :D sian dy . aku ad lagi simpan gamba dy time dy nanges sebab dy tahu yang dy kne tipu ! HAHAHA ! soryy yaya ! :] cter pasal dy ta bnyk sangat aku na taip sb cter dy lbe kurang mcm cter pasal Shazamiera . yang seingat aku , aku bnyak ckp dgn yaya time mase luqman ajak rehat skali dgn dyeorg . hahaha . time tuh na dekat dekat dgn PMR . sebab komat laa buat aku kenal sape IRNA NADIA ADNAN . Makcik ! aku sayang kao sgt sgt laa kao tahu ? aku pling ske ble tgk kao senyum kat aku and time kao mara shaza dgn munir . HAHA . lebiu kawan ! laen kali giliran aku plak tarik rambut kao yer ? and I Love The Way You Slap My Face Nicely . HAHAHAH ;)




TINA ZAINI :)
Tina ? sape plak budak nyh kan ? haha :D nyh laa kawan yang bnyk persamaan dengan aku . seriously ! kteorg bnyk gler persamaan . tapi korang ta perlu tahu ap yang same nyer . hahaha ! betul ta tina ? macam mane aku bleh kenal minah nyh ? camni laa cter dy . First , smntare tnggu mak mimi amek dy , kteorang lepak laa jap kat mega dengan aref fkre . then mimi ad ckap ,
Mimi -  awak try la add budak nama Tina Zaini . try la search tapi tak tahu la dy single lagi ke tak .
( pas tuh tiba tiba ad sorang budak tegur mimi . budak tuh datang dgn family dy )
Aku - sape tuh ?
( tbe tbe aref fkre pulak mnyampuk )
Areh - bukan yang tu tina ker ?
Mimi - a'ah .
Aku - laa , yang tu ke Tina ? not bad laa . balek na search la nama dy ! HAHAHA :D


then , time aku on FB , tengok ad sorang awek add aku . kat situ dy tulis nama budak tuh ' Tina Zaini ' . pas uh aku tny diri aku sendiri , ' dy nyh kenal aku ker ? '
time tuh aku tak accept dy lagi . aku biar je dy kat friend requests aku . HAHAHA :D da lame lame skit , baru aku accept dy . sape yg tegur dlu , aku tak ingat la plak . tapi yang aku ingat , aku bleh kenal dy lebih rapat time aku chatbox dgn dy . time tuh aku ad problem skit . then dy bagi support kat aku . pas uh dy cakap dy kne OFFline . dy cakap ' kita text je la kay ? '
aku tahu ayat dy tuh na number aku . HAHAHA ! pandai minoh tinoh nyh . haha . then ,  aku bagi laa number aku , dy bagi number dy . pas uh aku miscall . pas uh aku kenalkan dy kat geng geng aku . kteorg lagi rapat dgn dy time kteorg g lepak kat rumah dy kat galing .naek teksi haram . HAHAHA ! pas uh kne bayar RM5 sorang . bapok mahal nyer ! haih --' haha . time tu laa first kteorg face to face dgn tina . sebelum nyh aku slalu ta dapat jmp tina atas ad sebab sebab tertentu . HOHO :D
yang paling best skali , dy la org last wish birthday aku pada tahun 2010 and dy la yang nyanyi lagu ' HAPPY BIRTHDAY ' untuk aku dekat phone . woot woot ! tenqs Tina ! macam nie laa cter dy cmne aku bleh kenal and rapat dgn tina . hee . Hey Tina Tinnoh ! i just want you to know that im so proud to be your friend and you be a part of our geng ! and i heart you friend ! thanx Tina , awak slalu bagi hati saya tenang and saya suka dengar awak gelak dekat phone . ngee ~ can you be my doctor oneday ? ;)




AIDA SYAHIRA :)
HEH ! pasal si aida nie plak maybe panjang sket kot . haha . dy nie laa bnyk ubah hidup aku . kalau korang tengok sekarang aku bnyk brubah , haha . means sume disebabkan aida . terimaa kaseeehh yer ! herm , first aku start dengar suare budak nyh , ble time aku pindah kuantan balek . dy laa prempuan first yang tegur aku selaen PUTRI . HAHA :D aku ingat lagi dy tanya ap kat aku mase first aku masuk . dy tny 
Aida - awak awak ! nama awak sape ? dulu awak sekolah mane ? ( pas uh dy gelok sorang . hahaha . bolok dy tuh . pas uh dy dgn zul shafiq cakap kat aku ) 
Zul and Aida layan je kteorg . tayah malu malu . kteorg sume sporting . HAHAHA !


aku pown senyum jee laa . dalam hati , err --' annoying gler time tuh dengan bercampur prasaan malu gler . HAHA :D first time aku tengok aida , aku ingat dy nyh macam playgirl sebab mle mle aku tgk dy rapat dgn laki nyh , pas uh dgn laki nyh plak . HAHA . lame lame baru aku tahu yg prngai dy mma cm tuh . prngai jenis rpt dgn sume org . hoho . pas uh aku makin rapat dengan aida time dy ajak aku kua bnda , nie laa first time aku kua bnda dgn mmbe kuantan . then , dy ajak aku lepak kat blakang kelas 2 rajin tahun 2009 . pas uh dy nie pown mintak number aku jgak taw ! HAHA ! lme gak kteorg BESTFREN sampai ada masa kteorang gado . bnyak kali gak aku gadoh dgn dy nyh . haha ! biase laa . name pown kawan en ? kalau gado , mma da kire wajib dah bagi dalam satu persahabatan . HAHAHA :D First kteorg gado , aku tak nak cter tp aku bodo gak time tuh . dy bnyk gler back up aku , boleh lagi aku cari pasal dgn dy . heee :) gado yang paling besar and paling lme time kali ke - 3 kot . time tuh memang ad krisis skit . time tuh aku nmpak aida brubah gler smpai dy macam ta na tgk mke aku lagi . smpai dy malas na kua rumah tengok mke aku . aku ingat lagi aku datang rumah dy sb aku na jmp dy sbnrnyer . then , dy kua dgn mke bengis dy , dy tny 
aida - na ap ? 
aku - na pinjam gunting boleh sebab na on henset * saje wat sedak time tuh dgn luqman * 
aidatu je ?! bodo nyer . mma bodo gler .


 time tuh aku bapok trase hati gler dgn dy . aku pny anggap la dy kawan baek aku , boleh dy cakap aku cm tuh ? dy ta rase ker aku rindu kat dy time tuh ? sampai aku penah bagi kad kat dy yg mnunjukkan yang aku rindu and syg gler gler gler kat dy . boleh lagi dy buat mke dy and ckp aku bodo dgn series ? bapok trase hati gler time tuh aida :( aku memang da prasan dah yg dy bnci kat aku . rase macam na nanges time tuh pown ad . HAHAHA ! 3 MONTH kteorg ta tegur . pny laa lme . lepas 3 bulan tuh , kteorg kawan biase biase jep . then kteorg kawan baek smle . smpai skrg aku takot na cakap yang aku RINDU and SAYANG kat depan dy sbnrnyer sb aku takot dy pikir laen macam dlu pdahal aku ta penah pikir pown slaen aku pikir dy nie mmbe baek aku . smpai skrg aku ingat lagi kes dlu dlu tuh . smpai skrg aku maseh rase takot na tegur aida . sumpah tak tipu ! haha . tp biarkan jee laa . ignore je laa sb bnd lme . now , aida da bleh trime aku . Tenqs AIDA SYAHIRA ! dy nyh laa sbnrnyer bnyk ubah hidup . dy laa buat aku ingat Tuhan balek . dy laa buat aku insaf and ta bnyk mncarot dah . HAHA :P and dy da ajar aku maksud KAWAN yang sbnr , dy pown da buat aku kembali ke jalan yang benar balek . HOHO ! aku sayang dy sangat sangat sangat sangat sb dy bnyk ubah hidup aku ! * brp kali na cakap ? haha ! lantak aku lar ! * tapi skrg , aku maseh bnyk buat dy saket hati lagi . sorryy aida :( orang ta sngje .bukan kmrz mintak sume nyh . walaupown kte da kurang da bnyk ckap mcm dlu , tapi kmrz still anggp aida BESTFREN org gituuu .BHAHA :D Thanx Aida ! Orang Sayang Awak Sangat la Sangat la Giler la Sangat ! haha , insyaallah orang tak lpe jasa baek awak . aku paling ske dengar dy gelok beriye , and cre dy sebut ' EH , HAISH dengan SOLEH ' HAHAHA ! Lebiu laa soleha and orang paling takot ble awok tak tegur org and tak puas hati dgn org . haha . Boleh Cakap ' V ' untuk orang ? ;)

No comments:

Post a Comment