Honsetly Guys , saya seorang yang agak annoying kerana saya seorang yang banyak cakap♥

" Dont walk behind me , i may not lead " " Dont walk front of me , i may not follow " " Just walk beside me and be my friends " Thanks S'hanum

" My heart is like an open book, it depends on how you read me, don't judge me by my cover, look in and discover. I will be your true friend :) "
Thanks Mimie

P/S : jangan lupa check out post post aku yang lama . post aku boleh hilangkan boring tahu ? kalau nak tengok post yang lama , pergi klik dekat blog archive bagi yang tak tahu . Sekian ;D

Friday, December 31, 2010

its more harder than what i think :(

Happy New Year guys :D what kind a smile can i give you ? haha . in 1/1/2011 , i just can give you my ' Fake Smile ' :) because that date was my errrrr ! my bad day ever . i dont know why . i supposed to be happy and go hang out with my family or friends but today was raining outside . and the most that make me sad is my frame was broken :'( soryy tinay ! i will fix it ! im promise ! * stop ! malas ckp omputih ! bukan aku reti sangat pown . haha :D


okay laa . 1/11/2011 , hari sabtu . aku tak tahu knape . aku jadi lembik semcm , jadi ta bermaya , na tulis ' Happy New Year ' pown macam ta larat . patot nyer hari nie laa hari yang patot aku enjoy sebab nama pown da masuk Tahun Baru . ahaha . tapi sume tu ta berlaku . aku baru je happy kejap hang out dengan family aku g tengok wayang .
haa ! cakap pasal g tengok wayang , tadi aku nmpak sorang budak muka dy sekali pandang dari tepi macam mke Shaza . tapi dy pakai tudung and kulit dy gelap skit . haha , aku tanark pandang lama lama . kang dy ingat aku selok dy plop . hee , lepas aku tngk mke dy , aku jadi macam . entah laa . rasa sebak kat dada aku nyh . sumpah . time dalam panggung wayang , mata aku ta boleh na elak dari tengok mke budak tu tapi aku still buat buat okay . haha :D okay ! stop kat sini je cter pasal wayang ! HAHA XD


cter pasal Tahun Baru , aku rasa memang Tahun 2011 memang Tahun Baru . Tahun Baru yang ta berapa okay . baru laa tu ! haha . Tahun 2011 , aku rasa bagi aku Tahun Kosong or Empty Year . bapak ramai gler mmbe aku pindah . cam errr -___- ! tak tahu na ckp ap daa . memang tak tahu laa . dengan Tahun 2011 ada classmates baru , subjek baru and maybe cikgu baru . haih --' but Alhamdullilah Luqman still bersama aku lagi . insyaallah kteorg stay sama sama lagi . tapi maybe kali nie laen skit sebab takde 2 lagi puteri puteri . HAHAHAHA ! XD kalau aku gado dengan Luqman nanti , sape na jadi orang tengah untuk setel kan kes kteorg ? dkat sape kteorg na mintak support ? aku pown tak tahu laa beb . aku harap kte okay je . takde masalah pape . insyaAllah .


pas tu pada Tahun 2011 , Luqman jadi ta bermaya and takde mood , Yaya jadi serabok , Shaza pulak tak sedap hati . haih -___- aku dah agak . frame aku pecah mesti ada pape nyh . aku dah agak da . aku tengah chat dengan Luqman dengan Yaya and text dgn Shaza , tbe tbe frame Tina bagi kat aku jatuh and pecah bingkai dy . i was like , Ya Allah ! aku terus g kat frame tu and cuba fixed balek . tapi makin pecah bingkai tu ada laa . arghhhhh ! aku takot macam ada petanda buruk . tu jee . haih -___- Ya Allah ! Selamatkan lah ' mereka-mereka ' Ya Allah dari segala kecelakaan dan keburukkan ! amin !


thats all , memang 1/1/2011 memang bad day bagi aku . aku rasa debo , lemah , ta bermaya , sume ada laa ! aku jadi macam taleyh na pikir pape dah ! aku da macam tak tahu na ckp pape da kat dyeorg -___- aku harap , bila korang pegang kata kata aku , kita takkan berpecah macam KAMI . ingat , sebab Kita bukan Kami , sebab Kita ialah Kita :'D



Wednesday, December 29, 2010

you can feel that song ? means you're my bestie




nganjing ke guane ? haha :D saje je letak gmba nie . tengah keboringan terjadi laa gamba nie . haha :D guna photoscape je . photoshop maseh dalam pantang -___- hee .
lagu kat video nie untuk dyeorg dyeorg kat atas . haha :D but actually lagu tu untuk Luqman Irfan ;D tak tahu laa sebab apa . bila dengar lagu tuu , teringat time dy try protect aku time aku dalam kesusahan . teringat muka dy time masa dy betul betul protect aku . haha ;D thanx friend . insyaallah lepas nie aku ta buat salah lagi kat kao . insyaallah . kalau kao takde , aku tak tahu ap jadi dengan aku nnt . haha :D mampuh g laa org na ckp kte gay ke ap . ap yang aku nak kao tahu , aku sayang kao la weyh ! kao , shaza dgn yaya skali aku sayang ! <3 tapi maaf laa ye , lagu video tu official untuk ' Dia ' . HAHAHA tapi untuk korang pown boleh jugak sebenarnye .


first time webcam dgn dyeorg dyeorg . haha :D thanx guys ! Ly <3
dari kiri atas :
- Faris Soffian
- Alya Nurshahira
- Nasrul Haniff
- Kamaruz Danial
- Luqman Irfan
- Ira Izzura

Thursday, December 23, 2010

im never alone and fear because i have Allah :D

aku ta penah takot dan keseorangan sebab aku ada :
- Allah S.W.T yang sentiasa melihat , mendengar luahan hati aku , melindungi dan menjaga aku disetiap masa .
- Family yang slalu ingin aku menjadi orang yang terbaek dan sentiasa adil dalam setiap hal . even bukan aku yang salah , family aku still tegur aku sebab maybe aku pown ada salah jugak . haha
- Hero and Heroin form 5 yang slalu bagi aku support , nasihat dan bagi aku ramai geng . haha . nape laa aku ta kenal dyeorg masa dyeorg form 4 ? -__- time dyeorg na habis skola laa baru aku kenal dyeorg . malang sungguh .haha . sumpah besst kawan dgn brother and sister form 5 ^.^
- Kawan , membe , geng yang memahami , mengenali dan boleh menerima sape diri aku yang sebenar . mereka paling rapat dengan aku laa yang faham perangai aku mcam mana . maybe orang yang tak kenal aku cakap aku nie kuat nganjing , biadap dgn org yang ta kenal . ahaha . kalau org yang rapat dgn aku , dyeorg ta amek kesah langsung sebab dyeorg tahu sume tu gurauan semata - mata and dyeorg tahu aku takde niat langsung untuk nganjing dyeorg .


aku bila fikir balek , kalau aku sorang je kat atas dunia nyh , aku tak perlu takot sebab aku ada Allah yang selalu ada untuk aku dan 2 malaikat yang selalu menemani aku . so , aku ta perlu takot apa apa . and i never give up with small matter . kita semua manusia , selalu rasa kesepian , keseorang sebab takde geng . dyeorg silap sebab maseh ada Allah yang selalu melihat mereka dan malaikat yang menjaga mereka . mereka selalu cakap yang mereke selalu menanges keseorang tapi mereka silap sebab Allah selalu hantar malaikat untuk menanges bersama dengan orang yang dianaiya .


Thank You Allah <3
Thank You Family <3
Thank You Friends <3
Thank You Haters . you make me famous but there's no love for you . i just can give you my Fake Smile . see :D

Wednesday, December 22, 2010

A Day To Remember Sangat Sangat Abe weyhh -___-

First na cter pasal ap yep ? hahaha . okay , aku start dari first aku masuk pintu dewan sampai habis . haha . mula mula , aku masuk then terpaksa kne pergi blakang stage -__- what the fish ! da laa time kat luar ramai org pandang , kat dalam pown same . err , sumpah bapak malu . bngong , pndg aku bnd . aku ta menang pown pakaian paling bersih time dinner . kalau aku menang memang patot laa korang pndang . haha :D


da masuk , tnggu budak budak nie datang , pas tuh kne jaga pintu dgn paan , mail . macam bodyguard boh ! pas tuh kne angkat kerusi . haha . bnyk bnyk . aku boleh makan pown sb mail ad . thanx dude ! tapi sumpah kesian , pacheroh mail jaga pintu . haha . da na habis dinner baru dy dapat makan . -___- soryy bro !

pas tu aku text shaza suruh turun cepat dari stage , lama aku tunggu dy kat depan stage buat mke maket . err , bapak malu . last last baru aku sedar phone dy kat poket seluar jefferson aku . * saje na cter pasal sluar * haha . patot laa dy ta reply . pas tuh aku cari dy dgn luqman . cari cari tak dok smpai perut aku mintak makanan -___- 



so aku g laa kat table kak alya sb table aku band Monopose guna , yehawww ! :D tapi ta makan lagi pown -___- time tu sumpah gler gler aku ta sedap hati . aku pown tak tahu then naseb baek jumpa yaya nie . aku tny dy 
Aku - Shaza dgn munir mana ??
Yaya - ad kat blakng dgn munir . shaza nanges .
Aku - err , ye er ? tape laa . biar biar .
( lama lama skit aku sumpah rasa ta sedap hati gler bila yaya ckp shaza nanges )


so aku pown ajak yaya g kat luqman dgn shaza . sb memang time tu aku tak tahan gler . memang ta sedap hati gler . cari cari jmp lqman , shaza dgn farah natasya .
hati aku lega skit tgk munir dgn farah ad kat situ . lagipown shaza ta nanges daa . haha . pas tu abis cter pasal shaza .


pas tuh kteorg masuk dewaw balek , ramai mmbe mmbe aku yg aku kne jmp . tapi aku ta jmp -___- ckp je kat dyeorg jmp kat dinner tp ta jmp pown . soryy guys ! sumpah takde masa . bapak busy lagipown segan na g depan blakang ulang alik . kang org ckp tayang maket . grr --' sory sangat sangat yer !

then aku trasa bapak lapo , sape ntah ajak aku dgn lqman makan kat meja monopost . adib rasa nyer . so , dgn mke ta malu g makan kat table dyeorg . haha . naseb baek brade brade Band Monopost sporting . love you guys ! hahaha . sedar sedar time aku makan , da pukul 10 . bapak ah . sekejap parok masa . haih . na jmp mmbe aku pown da ta boleh . ramai budak budak buat kucar . maen sini sana . abeh srabok dewan . haha . na cari org pown payoh . ^.^

da selesai tngk sume band , dance , karoke , hamper and whatever . sume boleh balek and lepak luar dewan . lepak luar dewan baru laa aku jadi photographer . sekejap je berpeluh badan aku . HAHAHA . kat bawah nie ad gamba gamba kat luar dewan and dalam . hebaatt ! <3 enjoy !




















HAHAHHAA :D aku da biase amek gmba orang orang nie . so sebab tu gmba aku takde . HAHAHA , bukan takde . ta bnyk . * sabit sabit * HAHA :D sumpah smart gmba Rawkstar kat atas tuh dgn gmba adib , iqa kakak comel dgn riffy :)




ayat ini akan disebut melalui nafas terakhir suatu hari nanti :D pegang la kata kata nie nanti supaya kita tak kan pecah belah nanti . insyaallah :)

Tuesday, December 21, 2010

Oh Today and Not Yesterday

hey hey hey yehawww ! today is my mummy's birthday . so , da wish birthday but org second -___-  nie sume sb henset nokia . grrr . si Luqman Irfan plak jadi org first . hadoii . ta pelaa . janji wish gak . haha . sy just belikan tudung untuk mummy sy and hope beliau menyukainye . shaza tolong suggest , beli dekat ibu yaya , luqman irfan tolong belikan . tenqs ! btw memang lawa tudung tuh . malam tu plak ad Gala Dinner :0 kerja memang penat skit tapi aku tak kesah sebab aku katang . so , bagi aku sume kje tu macam habuk je . tiup skit sume da hilang * ayat ta bleh gne sb maen ikot sedak . haha *
cuma sy harap , time Gala , sume gempak , memuaskan , sume enjoy galok galok and takde yang buat spoil . haha . bnd tu je laa akan buat kan aku pny penat lelah aku hilang :D thats all today . gossip tadok . na tahu gossip tanya melodi la weyh ! * sorry , ayat nmpk gong tapi aku tak cakap dgn gong * haha :D thanx for watching ! * watching ???


Nampak da keje aku ? 2 hari aku buat keje lembut nie . tapi best la jugak . sambil tampal boleh usha awek awek jogek dari atas nyh . besst er ? aku rasa biase je . maklum laa . da biase tngk awek awek nie jogek . kat hospital sakit jiwa ramai org tergalok sana sini atas katil pulak tuh . sebab tu da biase tgk bnd alah jogek jogek nyh . XD HAHAHHA ! sory kepada para penari . sumpah ta nganjing korang . maaf yer kalau trase ! soryy sgt sgt ! kiss skit :*

Saturday, December 18, 2010

Thanx Alea Yahya , nyh untuk awak ;)


budak nie cakap , nie kakak dy . okay . * angguk angguk sambil geleng geleng

Monday, December 13, 2010

oh , mintak maaf yer ? i' ve try my best but . . . failed : D

arrrgghh -.-
na brubah tp gagal lagi .
cbe lagi tapi gagal lagi . haih -______-
time na brubah je , mesti ad je dugaan . haha : D


paling beh nyer , dari dlu ckap na brubah tp sme je . skjp je brubah pas uh jadi koyaa balek . hee : )
na buat cmne . nme pown dugaan . haha . tp aku malas na kalah dgn dugaan . slagi esok mseh ad , slagi tu la aku sntiase niat dlm hati na brubah and cbe slow slow . insyaallah .


aku ny bukan cpt kaloh . tp ikot mood laa . haha 
tapi da taleyh saba , asyik diam dgn sabo je . rase ta puas jugak .
haha , da luahkan tp laen plak jadi nyer . hee .
tapee laa . at least tahu ap yg aku pndam , ap yg aku rse dgn ap yg aku ta ske .
naa buatt macam mne , nme pown manusie . paham paham je laa . haha : D


dah cbe yg trbaek tp gagal .
tp jgn ingat aku nyh jenis ckp saje .
aku kalau gagal pown , aku cbe lagi , cbe lagi smpai aku dah tapayah na cbe .
macam aku ckp , kalau esok maseh ad lagi , slagi tu laa aku cbe : D
sebab tu laa Tuhan jadikan hari esok spye kte boleh cbe lagi dan baiki ap yang ta betul .

Experience is The Best Teacher ;)

                       Maybe they're right , im not to perfect to be with them ;)
                                                 im a troublemaker :)
                                                        im a liar :)
                                                 im a heartbreaker :)
                                                        im sucks :)




yeah , my fault . you know what ? i have my own reason that you never know why i've done all this but my experience save me from i doing some bad thing : D hey , do you want to know my story ? come here . lets check it out :D


yesterday and yesterday and yesterday i saw a big person , wearing hacket , lil curly and short hair XD and wearing spectaculars . then , when i see him , i remember someone that i care , and that i miss . when i think again , if ' someone that i care and miss ' go and leave me alone and make me to find someone else , i will find friend just totally like ' someone that i care and miss ' . i promise i will be a good person and find another way to avoid me from make my old mistake : ) but when i keep thinking , no one can replace him/her . its to hard to find another one just totally like him/her . lastly , i stop thinking and text him/her . i say ' hey hey hey ! jom kua bnda ahad nyh ! ' . but he/she didn't reply my text :( but its okay . maybe next time we got a chance to hang out together . but im wrong . this all my fault and we never together again after that incident . so , im soryy . please find someone else that better than me . im not to perfect to be yours :') and i hope , we just a friend after this problem all over :D


- The End -
* can you imagine that i cry alone when i think about you *
* lets forget the past and start a new life *
* :') *

Sunday, December 12, 2010

eh , mintak maaf sangat sangaat !

soryy dude , aku delete and remove kao dari friends aku bukan apa . sebab aku ta na tgk kao tulis ap ap yang kao dah update blog ke ap . takot mood aku ta okay balek . kalau kte da okay , aku add kao balek . mood aku sekarang dah okay . and aku dah berniat na jumpa kao sekali lagi . aku takot kao tulis ap ap pasal aku , takot buat aku marah and bngang balek . post post yang lama sume aku dah delete sb aku tanark buat mood aku jadi bngang balek kat kao . kalau kao na benci aku , tumbuk aku , ludah kat atas mke aku , aku halal kan . buat laa ap yang kao na buat kat aku pown tp tnggu la aku mintak maaf dlu . sumpah aku rasa mood aku dah okay skit and aku hampir dapat lpekan bnd yang dah lepas . aku tanark tahu pape pasal kao lagi buat mase skrg nyh . bagi mood aku elok and tenang balek . bg aku betulkan benda yang ta betul . bg aku mase and bagi aku pikir pasal nyh . 


thanx FACEBOOK :) and thanx too Nur Izzati Syamimi dan juga Aida Syahira . chat dengan korang tadi tenang skit and kmrz dapat lpekan bnd bnd yang kamaruz bngang and pendam . terimaa kaseehh yer ? mimi dah bg aku pikir balek pasal kawan and aida plak bagi aku lpekan kisah kisah lame yang aku pendam and pasal aku dendam dengan buat aku happy . hoho ! thx yaw Budak ! thanx Soleha ! ILYSM yaw ! <3

heh ! alef and aida :D sayang gler kat budak mentah 2 orang nyh . HAHA <3
kteorg ske buat kje plek plek XD kao penah ?

Tuesday, December 7, 2010

First Time I Saw My Bestie Smile :)



LUQMAN IRFAN :)
First time aku cakap dengan dia , time aku nak balek umah dari sekolah . dy start tegur aku dulu . time nyh aku baru pindah dari JB .
PADA TAHUN 2009 
Luqman - kao budak baru en ?
Aku - A'ah , kao form brp ?
Luqman - aku form 2 .
Aku - Sama la kite ! haha . kao tinggal kat ner ?
Luqman - aku tinggal kat im6 bhgian atas .
Aku - owh , aku kat bahgian bawah . kat depan tu je haa .
Luqman - Kao kelas mane ?
Aku - aku kelas rajin . kao ?
Luqman - aku kelas jujur .


Then , dy penah ajak aku study kat rumah dy and petang petang g lepak kat padang . aku angguk je tapi ta g pown sb malas na kua umah time tuh . HAHA :D lagipown time tuh aku ta rapat sgt dgn budak budak im6 . pas tu aku kenal dy lagi bila time aku slalu jalan sorang sorang kat im6 . aku slalu nmpak dy naek moto . time tuh kteorg just senyum jep . before that , dy penah tny aku , kenal ta dy . aku ckp ta tp aku macam penah tgk mke dy . haha . then dy ckp nama dy LUQMAN . aku tayah bagitahu nama aku dy da tahu daah . HAHA . entah macam mane dy bleh tahu . woot woot ! pas uh aku makin kenal dy lagi time dy add aku kat Myspace . time dulu - dulu takde FB FB macam skrg . HAHA . pas uh dy slalu tegur aku , comment gamba aku . aku pown layan gitu gitu jee laa . haha . dulu aku pnah nmpk dy dalam Myspace tp aku ta add . HAHAHAHA ! pas uh hujung tahun 2009 , dy mintak number aku kat Myspace . pas uh dy ajak aku lepak . aku pown tengah boring , g jee laa follow dy . haha . first tmpat kteorg lepak dekat BUSTENG im6 . HAHAHA :D kteorg lepak 2 org je smpai ad org penah sound kteorg GAY ? what the --' haha . tapi tu dulu . skrg ramai da pndng kteorg ' KACIP ' . sambung balek cter . dulu dy slalu cter pasal korea . dari dy laa aku tahu pasal korea korea nyh . HAHA :) kalau aku dengar lagu gee by girl generation jep , mesti aku ingat time aku lepak dgn dy kat BUSTENG . haha . pas uh aku makin rapat dengan dy sb aku skmo ajak dy study , ajak dy lepak kat rumah aida . haha . sbnrnyer aku bleh rapat dy lagi rapat sb aku ad problem skit dgn mmbe si luqman nyh . haih . dy ny jugak aku slalu gado . aku ingat lagi first time aku gado dgn dy . time tuh aku tengah takde mood . aku na jalan sorang sorang . pas uh dy ajak aku naek moto dgn dy . aku tak nak . then dy mantel dgn aku , dy blah terus . HAHAHA ! pas uh ad kebaikan gak aku kenal dy . dgn dy laa aku start pergi surau . smpai skrg alhamdullilah aku maseh g surau lagi . terbiase katekan . hoho :D actually , bnyk lagi cter pasal dy time first kteorg kenal tp aku malas na taip . biar aku dgn dy je la tahu . haha . Hey Man ! aku cme na kao tahu aku sayang gler kat kao ! sb kao la aku dpt rmai kawan and ramai kenal aku . tak sngke plak ramai yang tahu kita nie ' KACIP ' . and kao bnyk gler tlong aku . kao la kawan baek laki yang boleh bagi aku gelak and buat aku saket hati . KAH KAH ! :D aku ta boleh tengok kao pjam mate sbnrnyer sb aq takot kao takde kat sebelah aku lagi macam kat gmba atas tuh . tapi kadang kadang aku rasa tenang ble tgk kao pjam mate sb aku tahu kao dalam keadaan selamat . Thanx sb buat aku panggil kao ' KAWAN ' ;)




SHAZAMIERA ZAMUEL :)
woot woot ! sape dy ? haha . dy la mmbe aku dari kecik smpai skrg . time tadika aku ta ingt sgt pasal dy tp aku ingat time sekolah rendah jep . hee . dy nie dari dlu smpai skrg HOTSETAH . haha . dulu aku dgn mmbe aku slalu nganjing dy minat kat Eddy Shah . HAHAHA :D dlu je laa . skrg Ajwad plop ! hoho . time sekolah rendah dulu , aku slalu tengok dy balek naek kete Kembara . Qaseh Pahang la skmo amek anak prempuan dy nyh . HAHAHHA :D then , aku pindah JB . Hampir 3 tahun aku ta tengok rambut dy . HAHAHA . bapak rindu . pas uh aku datang Kuantan balek dgn hope gler gler dapat jmp shzamiera ny balek . First aku prasan dy time aku na g kelas aku , dy na g kantin dgn geng geng dy . aku prasan dy mcm pndg pndg aku . aku buat donno je laa .hoho . then ,aku rasa rindu gler tak tegur dy , aku pown buat kputusan na jmp dy . aku ta ingat aku soh sape ntah ckap kat shaza yg aku na jmp . ignore je la pasal tuh ! pas uh time rehat , aku tunggu je la dy dgn jantung dukdakdukdak . BHAHAHA ! pas uh aku prasan dy da datang .aku buat pndng tmpt laen . pas uh dy start tegur aku
Shaza - Kamaruz en ?
Kamaruz - a'ah * dalam keadaan hepy gler *
Shaza - HAHA , eh ! nape awak tinggi sangat ? dulu pendek je . haha !
Kamaruz - HAHA ! mane ad * dalam hati rase macam na bakor je kasut dy . HAHA *


pas uh dy mintak number aku . HAHAHA ! aku ingat lagi . bijok mu shza :D HAHA . dy mintak number aku kat depan kelas aku 2 rajin pada tahun 2009 time rehat . HAHA :D pas uh ad kawan dy sape entah nganjing dy . aku ingat lagi dy ap yang shaza sound kat mmbe dy uh . kuat mencarut dy nie dlu . HAHAHA ! tp time form 2 aku ta rapat sgt dgn dy sb dy ny sombong skit . hoho ! naek form 3 , pown same gak . tak brape sgt . seingat aku , aku boleh rapat dgn dy time first time aku lepak kat taska dgn bdak bdak nie sambil membawa camera olympus aku . HAHAHA ! time tu jugak laa aku kenal NASRUL , KAK ALYA , AJWAD dengan FARIS . HAHAHA ! then , aku lagi rapat dengan dy time aku slalu follow Luqman g rehat dgn dy . time tu laa aku kenal SHEFA dan laen laen . Tenqs again Luqman ! macam tu la cternyer . sbnrnyer bnyk gak cter pasal budak nyh tp aku ringkaskan je laa . btw , tenqs Nur Shazamiera Zamuel ! awak slalu bagi saya gelak gak and part paling best bila kita same same nganjing and kutok org . HOHO ! yang slalu kne nganjing dgn kteorg biasenyer Munir dgn Yaya ! BHAHAHA ! :D
give me five bebeh ! en hey girl girl ! I - LO - V - EE - Y - O - U laa geng ! aku paling takot ble tgk dy takde mood and pndg slek kat aku . HAHAHA ! oppss ! 4 word to you shza , ' JANGAN CAKAP DENGAN SAYA ! ' HAHA , we friend forever right doremon  ? ;)




IRNA NADIA ADNAN :)
pasal awek comey nie plak , HAHA :D
first aku kenal dy and tgk dy free hair time Luqman ajak aku g Komat yang dekat dgn Restoran Suzana . woot woot ! mle mle aku segan gak sb aku ta kenal dy . pas uh aku buat je la slmbe aku nyh . aku nmpk dy dgn kakak kesayangan dy , Iqa Nur :) . HAHAHA ! then , aku lagi rapat dgn dy bila Luqman * luqman lagi ? --' HAHA * slalu ajak g lepak kat rumah si yaya nyh . mle mle aku takot gak na kawan dgn dy sb aku slalu pikir yang yaya nie ta suke kat aku and kutok aku . HAHAHA ! tp tu dlu laa . skrg aku plak kutok dy , HAHAHA . gurau gurau . dy ny pown mintak number aku jugak . HAHA :D aku ingat lagi time kat rumah dy . dy mintak number aku . woot woot ! :) part paling best ble time aku knekan dy . haha . time tuh kteorg saje saje la tuduh dy buat hilang aku pny cover lens cmre olmpus aku . abeh cuak mke dy . pas uh dy pjok pjok aku . aku pwon saje buat macam mecok dgn dy . HAHAHA :D sian dy . aku ad lagi simpan gamba dy time dy nanges sebab dy tahu yang dy kne tipu ! HAHAHA ! soryy yaya ! :] cter pasal dy ta bnyk sangat aku na taip sb cter dy lbe kurang mcm cter pasal Shazamiera . yang seingat aku , aku bnyak ckp dgn yaya time mase luqman ajak rehat skali dgn dyeorg . hahaha . time tuh na dekat dekat dgn PMR . sebab komat laa buat aku kenal sape IRNA NADIA ADNAN . Makcik ! aku sayang kao sgt sgt laa kao tahu ? aku pling ske ble tgk kao senyum kat aku and time kao mara shaza dgn munir . HAHA . lebiu kawan ! laen kali giliran aku plak tarik rambut kao yer ? and I Love The Way You Slap My Face Nicely . HAHAHAH ;)




TINA ZAINI :)
Tina ? sape plak budak nyh kan ? haha :D nyh laa kawan yang bnyk persamaan dengan aku . seriously ! kteorg bnyk gler persamaan . tapi korang ta perlu tahu ap yang same nyer . hahaha ! betul ta tina ? macam mane aku bleh kenal minah nyh ? camni laa cter dy . First , smntare tnggu mak mimi amek dy , kteorang lepak laa jap kat mega dengan aref fkre . then mimi ad ckap ,
Mimi -  awak try la add budak nama Tina Zaini . try la search tapi tak tahu la dy single lagi ke tak .
( pas tuh tiba tiba ad sorang budak tegur mimi . budak tuh datang dgn family dy )
Aku - sape tuh ?
( tbe tbe aref fkre pulak mnyampuk )
Areh - bukan yang tu tina ker ?
Mimi - a'ah .
Aku - laa , yang tu ke Tina ? not bad laa . balek na search la nama dy ! HAHAHA :D


then , time aku on FB , tengok ad sorang awek add aku . kat situ dy tulis nama budak tuh ' Tina Zaini ' . pas uh aku tny diri aku sendiri , ' dy nyh kenal aku ker ? '
time tuh aku tak accept dy lagi . aku biar je dy kat friend requests aku . HAHAHA :D da lame lame skit , baru aku accept dy . sape yg tegur dlu , aku tak ingat la plak . tapi yang aku ingat , aku bleh kenal dy lebih rapat time aku chatbox dgn dy . time tuh aku ad problem skit . then dy bagi support kat aku . pas uh dy cakap dy kne OFFline . dy cakap ' kita text je la kay ? '
aku tahu ayat dy tuh na number aku . HAHAHA ! pandai minoh tinoh nyh . haha . then ,  aku bagi laa number aku , dy bagi number dy . pas uh aku miscall . pas uh aku kenalkan dy kat geng geng aku . kteorg lagi rapat dgn dy time kteorg g lepak kat rumah dy kat galing .naek teksi haram . HAHAHA ! pas uh kne bayar RM5 sorang . bapok mahal nyer ! haih --' haha . time tu laa first kteorg face to face dgn tina . sebelum nyh aku slalu ta dapat jmp tina atas ad sebab sebab tertentu . HOHO :D
yang paling best skali , dy la org last wish birthday aku pada tahun 2010 and dy la yang nyanyi lagu ' HAPPY BIRTHDAY ' untuk aku dekat phone . woot woot ! tenqs Tina ! macam nie laa cter dy cmne aku bleh kenal and rapat dgn tina . hee . Hey Tina Tinnoh ! i just want you to know that im so proud to be your friend and you be a part of our geng ! and i heart you friend ! thanx Tina , awak slalu bagi hati saya tenang and saya suka dengar awak gelak dekat phone . ngee ~ can you be my doctor oneday ? ;)




AIDA SYAHIRA :)
HEH ! pasal si aida nie plak maybe panjang sket kot . haha . dy nie laa bnyk ubah hidup aku . kalau korang tengok sekarang aku bnyk brubah , haha . means sume disebabkan aida . terimaa kaseeehh yer ! herm , first aku start dengar suare budak nyh , ble time aku pindah kuantan balek . dy laa prempuan first yang tegur aku selaen PUTRI . HAHA :D aku ingat lagi dy tanya ap kat aku mase first aku masuk . dy tny 
Aida - awak awak ! nama awak sape ? dulu awak sekolah mane ? ( pas uh dy gelok sorang . hahaha . bolok dy tuh . pas uh dy dgn zul shafiq cakap kat aku ) 
Zul and Aida layan je kteorg . tayah malu malu . kteorg sume sporting . HAHAHA !


aku pown senyum jee laa . dalam hati , err --' annoying gler time tuh dengan bercampur prasaan malu gler . HAHA :D first time aku tengok aida , aku ingat dy nyh macam playgirl sebab mle mle aku tgk dy rapat dgn laki nyh , pas uh dgn laki nyh plak . HAHA . lame lame baru aku tahu yg prngai dy mma cm tuh . prngai jenis rpt dgn sume org . hoho . pas uh aku makin rapat dengan aida time dy ajak aku kua bnda , nie laa first time aku kua bnda dgn mmbe kuantan . then , dy ajak aku lepak kat blakang kelas 2 rajin tahun 2009 . pas uh dy nie pown mintak number aku jgak taw ! HAHA ! lme gak kteorg BESTFREN sampai ada masa kteorang gado . bnyak kali gak aku gadoh dgn dy nyh . haha ! biase laa . name pown kawan en ? kalau gado , mma da kire wajib dah bagi dalam satu persahabatan . HAHAHA :D First kteorg gado , aku tak nak cter tp aku bodo gak time tuh . dy bnyk gler back up aku , boleh lagi aku cari pasal dgn dy . heee :) gado yang paling besar and paling lme time kali ke - 3 kot . time tuh memang ad krisis skit . time tuh aku nmpak aida brubah gler smpai dy macam ta na tgk mke aku lagi . smpai dy malas na kua rumah tengok mke aku . aku ingat lagi aku datang rumah dy sb aku na jmp dy sbnrnyer . then , dy kua dgn mke bengis dy , dy tny 
aida - na ap ? 
aku - na pinjam gunting boleh sebab na on henset * saje wat sedak time tuh dgn luqman * 
aidatu je ?! bodo nyer . mma bodo gler .


 time tuh aku bapok trase hati gler dgn dy . aku pny anggap la dy kawan baek aku , boleh dy cakap aku cm tuh ? dy ta rase ker aku rindu kat dy time tuh ? sampai aku penah bagi kad kat dy yg mnunjukkan yang aku rindu and syg gler gler gler kat dy . boleh lagi dy buat mke dy and ckp aku bodo dgn series ? bapok trase hati gler time tuh aida :( aku memang da prasan dah yg dy bnci kat aku . rase macam na nanges time tuh pown ad . HAHAHA ! 3 MONTH kteorg ta tegur . pny laa lme . lepas 3 bulan tuh , kteorg kawan biase biase jep . then kteorg kawan baek smle . smpai skrg aku takot na cakap yang aku RINDU and SAYANG kat depan dy sbnrnyer sb aku takot dy pikir laen macam dlu pdahal aku ta penah pikir pown slaen aku pikir dy nie mmbe baek aku . smpai skrg aku ingat lagi kes dlu dlu tuh . smpai skrg aku maseh rase takot na tegur aida . sumpah tak tipu ! haha . tp biarkan jee laa . ignore je laa sb bnd lme . now , aida da bleh trime aku . Tenqs AIDA SYAHIRA ! dy nyh laa sbnrnyer bnyk ubah hidup . dy laa buat aku ingat Tuhan balek . dy laa buat aku insaf and ta bnyk mncarot dah . HAHA :P and dy da ajar aku maksud KAWAN yang sbnr , dy pown da buat aku kembali ke jalan yang benar balek . HOHO ! aku sayang dy sangat sangat sangat sangat sb dy bnyk ubah hidup aku ! * brp kali na cakap ? haha ! lantak aku lar ! * tapi skrg , aku maseh bnyk buat dy saket hati lagi . sorryy aida :( orang ta sngje .bukan kmrz mintak sume nyh . walaupown kte da kurang da bnyk ckap mcm dlu , tapi kmrz still anggp aida BESTFREN org gituuu .BHAHA :D Thanx Aida ! Orang Sayang Awak Sangat la Sangat la Giler la Sangat ! haha , insyaallah orang tak lpe jasa baek awak . aku paling ske dengar dy gelok beriye , and cre dy sebut ' EH , HAISH dengan SOLEH ' HAHAHA ! Lebiu laa soleha and orang paling takot ble awok tak tegur org and tak puas hati dgn org . haha . Boleh Cakap ' V ' untuk orang ? ;)

Monday, December 6, 2010

OH , i want this so much :/




Name - Zuiko Digital f4.0-5.6
PRICE - RM 1090
DISTANCE - 40-150mm



Name - FL- 50R
PRICE - RM 1000 lebih
DISTANCE - 15 feet




Name - Zuiko Digital Fisheye lens f3.5
PRICE - unknown 
DISTANCE - 8mm




Name - Zuiko Digital f2.8-4 SWD
PRICE - unknown
DISTANCE - 12-60mm


Mummy ! PAPA ! tolong belikan sempena hari jadi . HAHA :) na sangat nyh . memang gler gler perlukan benda nyh . HOHO :D

Thursday, December 2, 2010

Away From Kuatan ;)

PERGH ! 




3 days dok kat penang ? woot woot ! best gler ! hope dapat shopping kat sana . HAHA ! dah macam perempuan doh rasa :) hee .


yang best lagi sebab aku dapat jumpa my grandpa ! HAHA :) lama ta jmp dy . my grandma taderk sb dy takot naek airplanes . haha .
tak banyak cter sangat sebab aku tak g penang lagi . haih . baru na packing barang . ap cter ? hoho !


Sory Tina !




soryy sangat sangat Tina ! i know sekarang awak perlukan seseorang faham and teman awak . baru je saya terpikir na pergi lawat awak this saturday or sunday tp saya kne g penang . sorry ! sy kesian dgn awak skrg nyh . sumpah . dengar suara awak pown saya dah tahu . saya ta boleh na tolong through the phone . saya kne jmp awak and bagi support kat awak tp ta boleh . insyaallah , kalau ad masa , kita jmp lagi yer ? sumpah suara awak laen gler . think positive okay ! ambek la dy sbgai pngajaran untuk ajar awak lebih memahami about ' Teenage Life ' :D
sorryy taw ! kalau awak dok kat IM , da lama sy g umah awak . HAHA :D

Wednesday, December 1, 2010

30 NOV 2010 ! HARI BESTIE DATANG RUMAH !



hey hey hey ! kamaruz in the blog yaw ! heh ! na cter skit ....  na na na na ! HAHA ! ternyanyi plak bila tengok ayat ' na ' . HAHA . okay , back to the title , herm . aku cme na cter skit pasal birthday aku pada 30 NOV 2010 pada pukul 900 PM bertempat di rumah saya di IM6 . wow ! yang ta percaya nyer ramai bestie saya dapat datang . Mereka ialah :
- Luqman Irfan
- Shazamiera Zamuel
- Irna Nadia
- Tina Zaini
- Amira Aisya
- Arehf Fkre
- Alep Azzran
- Sufyan Derus
- Mimi Rosli
- Syamim Riysays
- Nasrul Haniff
- Ajwad Iqbal


thanx guys kerana sudi datang ! sayang na mampuih kat korang . woot woot . but dalam gamba saya tuh , birthday saya tahun nie taderk pown dengar family --' haih ! ta ingat na amek ! sumpah lupa . Ya Allah ! tape laa . next time , insyaallah boleh amek gmba dengan family plak . haha :D 


herm na cter pasal birthday sy nyer , taderk bnd sangat pown sbnrnyer . cme na cter yang saya hepy gler gler smpai ta terkata sebab dyeorg dapat datang . even nasrul and ajwad yang tengah spm pown datang . Thanx Buddy ! yang ta dapat datang tuh , its okay laa . aku paham kay ? dont woryy la ! HAHA !


yang aku tak invite tu , soryy banyak banyak kay ? bukan aku tak nak ajak , tapi sebab makanan ta cukup lagipown aku buat birthday party kecik kecik jep . mak aku pown beli makanan cukup cukup . makanan untuk aku pown takde taw ! naseb baek mak aku simpan . lagi satu ad yang aku ajak sebab rumah dyeorg dekat , ad yang ajak sebab dyeorg bestie gler gler saya , and ad jugak saya invite sb sy plan dgn dyeorg . soryy banyak banyak kay kepada sape yang ta di invite ! insyaallah next time aku invite korang yer ! dont worry and insyaallah ! :D


okay , nie ad gamba skit time birthday party aku . ad banyak tapi aku letak sikit jep sebab ap lagi , malas laa . HAHA . enjoy the picture and caption :D


Budak budak lagi nyh . HAHA . entah bila pulak dyeorg snap :D
haha . aisya na menyibuk ! HAHA . na jugak dy ! :)
potong kek ! tengok mimi ! HAHA ! dy hepy skali :D

 
nie pown da macam ramai . HAHA :D soryy areh ! gamba kao nmpk sparuh jep . HAHA btw , thx everybody ! sayang korang sume ! sumpah ta tipu ! <3
Perkenalkan bestie perempuan saya ! woot woot ! haha . shaza , aisya ( yang kat bawah ) , tina , yaya , mimi . lagi sorang syamim tapi takde dalam gmba nyh . HAHA :D bakpe mu diam shza ? HAHA !
Gosip saje dyeorg nyh . haha ! bak kata Luqman Irfan , dari kiri lyn , sofie , ady . HAHA :D pelik kan ?
Sabo aleh , sabo . haha . nasrul pown same gop ? haha .
nasrul berkata, ' fuuh . sedak nyer ! mimi buat ker ? '
alep berkata, ' fuuh bnd nyer ! mu dop rase lagi ! HAHA ! '
mimi , * senyap sambil tunggu masa na lempar senduk * HAHA !
pyan , * follow mimi dari belakang * :D
Aduh ! ramai nyer ! haha . aisya sempat lagi tengok cmre . geram aku ! haha . yang laen enjoy ! ajwad and shazamiera sntiase bersame ? HOHO :D
nasrul : tengok henset jap mane tahu mak aku call soh balek tolong masok .
ajwad : eyh , bakpe aku ad kat sini ? bukan aku kne study er ?
luqman : nasrul , teh tarik satu ! eh , patot nyer dy cakap gitu kat aku !
tina : alamak ! bakpe g amek gamba aku nyer . tahu doh aku semark . buat buat candid la ! * bercakap cakap seorang diri di dalam hati . HAHA !
shaza : * no caption . HAHA
Ya Allah areh ! mu buat bnd kat dapur aku ?! HAHA :D


OKAY ! kita ke luar rumah pulak ! tengok dyeorg buat ap . AHAHA :D
haha . bakpe mke mu gitu alep ? haha . areh buat semark . pyan plop tayang rambut . HAHAHA :D
budak spm pown ad gak time nyh ? bukan kne study er ? haha . yaya sorang putih . adek aku dgn adek sedare aku sebok jep . HAHA . interframe :D
ajwad : kao na aku cakap ap haa ? ny makanan lar !
nasrul : fuuh ! * dari tadi fuuh * garang nyer . relek laa . ktekan hensem * dalam hati , aku sorang je hensem . HAHA *
yaya : eyh , justin biebir ! am i look just like you haa baby ?
hey capil ! bakpe mke mu gitu ? comey laa . HAHA :D
aisya lagi ? what the --' AHAHA :D eyh , symim pown ad ? bukan ker kne g KL ? * tbe tbe *
ada jugak pertumpahan DARAH dgn tembak menembak time birthday aku ?? :0 oh my god ! what happen ?! naseb baek aku sempat amek gamba dititisan yang terawal :'D

nyh hah ! askar komunis datang ceroboh birthday party aku ! err ! naseb baek dy pakai jam . * ta pasal * HAHA :D
yaya pown same ?! ap dah jadi ny yaya ! bakpe mu jadi jahak ?! bakpe mu na tembak aku nyer ! munir ad blakang ! tembak la dy ! HAHAHA ! :D
ajwad : any last word aisya ? HAHAHA
aisya : jap jap . na amek gmba . jap lagi kita sambung balek maen tembak tembak . sabo skit . HAHA :D

aduh ! penat nyer laa . haha . naseb baek takde tepung dgn telur . HOHO ! no tepung , no eggs :D 

seramai lebih 110 orang yang wish birthday aku . sama ada di henset atau di FB :) thanx kay kepada yang wish ! sayang sayang gler gler ah ! haha . tak sngke plak ramai yang sudi wish . hoho . aku hargai sgt jasa korang * ap nyh ? * haha
yang paling best nyer , time aku bngon dari tido , tiba tiba my MUMMY and PAPA nyanyi lagu ' HAPPY BIRTHDAY ' untuk aku . HAHAHA . macam budak budak .

anyway , aku enjoy gler time uh . terimaaa kaseehh yer family and gengs ! tak tahu na cakap ap dah . haha . and thanx to TINA , AISYA , SYAMIM and NASRUL for the present kay ? sedap karipap tu nasrul . haha . THANX GUYS ! I LOVE YOU ! <3